Opet morali da spašavaju ultra-maratonca u mjehuru

2014 godine su ga prvi put spasili nakon što su primili obavještenje od velikog broja ljudi, o određenom čovjeku koji se nalazi u balonu, u kom trči preko vode, pitajući kojim putem da ide
0 komentar(a)
Riza Beluči, Foto: Youtube screenshot
Riza Beluči, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 25.04.2016. 10:58h

Ultra-maratonac Riza Beluči pokušao je da "trči" od Floride do Bermuda u gumenom mjehuru, ali ga je obalska garda uhvatila po drugi put i vratila nazad na čvrsto tlo.

Obalska straža je zatim u više navrata napisala kako je morao biti vraćen je je prekršio veliki broj sigurnosnih propisa.

Beluči je namjeravao da provede 5 mjeseci na moru, a nešto ranije ovog mjeseca obalska straža mu je u pismu objasnila da ono što pokušava da uradi nije u skladu sa sigurnosnim propisima.

Prvi put su ga spasili prije dvije godine nakon što su primili obavještenje od velikog broja ljudi, o određenom čovjeku koji se nalazi u balonu, u kom trči preko vode, pitajući kojim putem da ide.

Beluči je na početku odbio da mu se pomogne ali je tri dana kasnije tražio pomoć a samo njegovo spašavanje je prema riječima obalske straže koštalo 144.000 dolara.

On je na svom sajtu objasnio da temperatura u balonu može dostići i 120 stepeni, i da je veoma teško trčati jer često ostaje bez daha i lako dehidrira.

Njegova strategija je bila da hvata ribu, hrani se proteinskim barovima, i da spava na ležaljci koja se nalazi u okviru balona.

Bonus video: