Bez skupih krema i tretmana: Evo kako lice njeguju Bijonse, Rijana, Hali Beri...

Redovno čistite lice. Bez obzira koliko se žurili ili bili umorni uvijek morate odvojiti malo vremena kako biste očistili lice
162 pregleda 4 komentar(a)
Bijonse, Foto: Reuters
Bijonse, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2016. 18:39h

Navodimo neke savjete koje poznati svjetski modeli ističu kao svoje rituale ljepote:

  • Redovno nanosite kremu za područje oko očiju. Ovo područje lica je osjetljivo i treba mu pridavati posebnu pažnju jer svaka šminka bolje izgleda na njegovanoj koži.
  • Koristite osvježavajuće maske za lice. Ako se ujutro probudite umorni stavite masku ujutro i to se na vašem licu neće vidjeti.
  • Manje je više. Ukoliko želite dobro da izgledate nemojte pretjerivati sa šminkom nego odaberite dobre i kvalitetne proizvode koji će naglasiti vaše prednosti i prikriti nedostatke.
  • Redovno nanosite kremu za zaštitu od sunca. Bez obzira koliko voljeli sunce uvijek se zaštitite ukoliko želite da vaša koža još dugo izgleda svježe i mladoliko.
  • Redovno čistite lice. Bez obzira koliko se žurili ili bili umorni uvijek morate odvojiti malo vremena kako biste očistili lice. Ono će vam tu zahvalnost i pokazati.

A poznate žene ne poriču da koriste usluge skupih kozmetičara, frizera i šminkera, ali se ne odriču jednodtavnih i svima dostupnih tretmana.

Bijonse

“Žena je najljepša kad se smije, ali važno je i redovno nanositi hidratantnu kremu”, izjavila je slavna pjevačica, poznata po svom besprijekornom izgledu.

Skarlet Johanson

“Prilikom nanošenja šminke uvijek volim da počnemi s matiranom podlogom i potom dodam rumenilo”.

Hali Beri

“Za ružičasti, prirodni izgled usana prvo nanesem crveni ruž, a potom ga obrišem pa nanesem proziran sjajo”, jednostavan i efektan savijet otkrila je popularna glumica.

Kejt Vinslet

“Važno je imati dobru kremu za područje oko očiju, posebno ako ste pod stresom ili mnogo putujete da vas ne bi iznenadili vrećasti i tamni podočnjaci”

Gvinet Paltrou

“Koristim omega-3 riblje ulje i obožavam ga na svojoj koži. To mi je jedan od najdražih osjećaja na svijetu”.

Sara Džesika Parker

“Naučila sam poneku stvar o stavljanju parfema. Kada ga stavimo na zglob, obično ga protrljamo, ali to je pogrešan način. Ključ je u tome da ga jednostavno pustimo neko vrijeme da se osuši, bez trljanja”

Kristina Hendriks

“Ako snimam scenu u kojoj mi se vide noge, vizažisti na njih stave malu količinu mješavine losiona za tijelo i tečućeg pudera”

Keri Andervud

”U bilo kom trenutku imam četiri ili pet različitih maskara na trepavicama. Ne mislim da postoji samo jedna koja može obaviti sav posao, pa prvo stavim onu koja trepavicama daje volumen, zatim onu koja ih naizgled produžava i tako dalje”

Rijana

Pjevačica koristi puder sa zlatnim česticama kako bi istakla obraze i liniju ispod obrva da bi izgledala odmorno. Ako koristite bronzer, dobićete vrlo slične rezultate, ali zapamtite- nemojte da pretjerate.

Ema Votson

“Religiozno skidam šminku prije spavanja. To je jedan od najboljih savjeta koje sam dobila”.

Kameron Dijaz

Ona svoje lice pere čistom flaširanom vodom s mineralima.

Ketrin Zita Džons

Ova predivna glumica pere zube sa zgnječenim jagodama koje čine jako dobru zubnu pastu kada ih pomiješamo sa sodom bikarbonom zbog kiselina koje jagode sadrže u sebi. Sjajnu i njegovanu kosu može zahvaliti čičkovom ulju.

Džesika Biel

Sredstvo za čišćenje lica miješa sa šećerom i tako ga pretvara u peeling svaki put kada pere lice. Savjetuje da ponekad nadodate i zobene pahuljice umjesto šećera kako bi nahranili kožu. Operite tako lice barem 2 puta sedmično i koža će biti zdravija i svježija.

Teri Hačer

Ona u kupke stavlja srno vino jer kaže da joj koža nakon toga bude mekša i glađa.

Džulija Roberts

Ako želite zdrave nokte bez zanoktica slijedite Julijin primjer p anapravite tretman namakanja noktiju koristeći maslinovo ulje i divite se rezultatima.

Dženifer Lov Hjuit

Tajna otkalnjanja akni je u pasti za zube jer isušuje bubuljic i oni nestaju. Isprobajte i budite sigurni da ćete biti zadovoljni rezultatima. I na kraju, što možemo zaključiti iz ovoga? Održavanje besprijekornog izgleda nas ne mora baciti u velike troškove. Potrebno je samo poznavati ono što nam priroda sama nudi za lijep izgled i toga se pridržavati.

Bonus video: