"CANNA HONEY"

Istrenirao pčele da prave med iz marihuane

"Naučio sam ih i da sakupljaju šećer iz voća, umjesto cvijeća" kazao je medijima Nikolas kada su ga upitali za njegove istrenirane pčele
58 pregleda 9 komentar(a)
Pčele, Foto: Screenshot (YouTube)
Pčele, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.03.2016. 08:41h

Male pčele oduvijek su bile vrijedni insekti u prirodi, koji stvaraju slatki zdravi med. Ali jedan Francuz odlučio je da uradi nešto neobično sa svojim pčelama....

On je uspio da istrenira svoje pčele da mu proizvode med iz marihuane! Med koji dobija iz marihuane Nikolas je nazvao "CannaHoney".

Po njegovim riječima, pčele "izvlače" resin iz konoplje, kojeg on lično smatra jako ljekovitim.

"Naučio sam ih i da sakupljaju šećer iz voća, umjesto cvijeća" kazao je medijima Nikolas kada su ga upitali za njegove istrenirane pčele.

S obzirom na to da nemaju endokanabinoidni sastav, insektima ova biljaka ne šteti već je vrsta hrane. Pčelar smatra da sve što prođe kroz njihovo tijelo bude kasnije poboljšano.

Ipak, ova zanimljiva ideja nije nova. Postoje informacije o pokušajima naučnika i pčelara da ubrizgaju konoplju u med, ali niko nije uspio to da izvede. Francuski pčelar Nikolas je prvi izgleda uspio u ovome da dobija med iz kanabisa kojeg prave njegove istrenirane pčele.

Nikolas je inače ljubitelj prirode i insekata od djetinjstva, takođe veliki zagovornik medicinske konoplje. Pčelarstvom se bavi preko 20 godina.

Dresuru pčela za proizvodnju meda iz konoplje proučava od 2006. godine a prije tri godine pokazao se prvi uspjeh sa ovim "istreniranim pčelama" koje sada proizvode med od kanabisa (marihuane)

Nikolas za sada posjeduje trideset košnica, a posao planira nastaviti u Španiji, gdje su manja ograničenja i više profesionalaca u polju pčelarstva.

Pogledajte i video kako pčele prave med od marihuane (kanabisa).