Koš za Živka: Igraju Šćepanović, Pajović, Ostojić, Bogavac, Bulatović...

Revijalnoj košarkaškoj utakmici između ''Đekne'' i ''Oriđinala'', čije ekipe će činiti košarkaški veterani, aktivni igrači, mlade nade i ličnosti iz javnog života, prethodiće izložba likovnih radova učenika 22 osnovne škole sa teritorije opštine Nikšić koji su učestvovali na likovnom konkursu „Nacrtajte Živka“
201 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vlado Šćepanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.02.2016. 14:14h

U nikšićkom Sportskom centru Filmska fondacija „Živko Nikolić“ u nedjelju, 14.februara, organizuje kulturno-sportsku manifestaciju “Koš za Živka”.

''Cilj manifestacije je prikupljanje sredstava za izradu i realizaciju građevinskog projekta Memorijalni centar ‘Živko Nikolić’ u njegovom rodnom selu Ozrinići”, naveli su iz Fondacije.

Revijalnoj košarkaškoj utakmici između ''Đekne'' i ''Oriđinala'', čije ekipe će činiti košarkaški veterani, aktivni igrači, mlade nade i ličnosti iz javnog života, prethodiće izložba likovnih radova učenika 22 osnovne škole sa teritorije opštine Nikšić koji su učestvovali na likovnom konkursu „Nacrtajte Živka“.

Iz Fondacije su naveli da će se među aktere revijalne utakmice naći i neki od glumaca iz Živkovih filmova, a svoje učešće do sada su potvrdili Nebojša Bogavac, Goran Bošković, Zoran Vujičić, Gavrilo Pajović, Đuro Ostojić, Vlado Šćepanović, Dragan Vukčević, Miomir M. Mugoša i Nikola Bulatović.

“''Pozivnice su poslate i Dejanu Bodirogi i Žarku Paspalju, a kompletan spisak učesnika biće poznat do petka. Naša je namjera da toga dana u atmosferi sportskog druženja, šale i nadmetanja, uz adekvatan prateći muzičko-scenski i izložbeni program, pružimo publici potpuni ugođaj uz sjetovanje na poznatog umjetnika Živka Nikolića i njegov značajan televizijski opus”, navodi se u saopštenju Fondacije.

Izložba će biti otvorena u 18 časova, dok će se revijalna košarkaška utakmica održati sat kasnije. Cijena ulaznice je tri eura.

Bonus video: