Amfilohije: Kajak je bio mali, morao sam da se naslonim

Amfilohije je kroz blagi smijeh kazao da nije svjestan da su njegove fotografije viralne
526 pregleda 102 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2016. 19:10h

Fotografije mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića kako u poluležećem položaju u kajaku blagosilja plivače na talasima Morače na Bogojavljenje, postale su hit na Internetu.

Osim što su postale viralne i doživjele veliki broj šerovanja na društvenim mrežama, nesvakidašnje fotografije prenijeli su mnogi regionalni portali, a od njih su u kratkom roku napravljene i brojne komične fotomontaže.

Tako se na Facebooku pojavilo 30-ak fotomontaža koje prikazuju vladiku Amfilohija u kajaku umetnutog u kadrove iz filmova kao što su "Titanik" i "Gospodar prstenova", slike Salvadora Dalija, prenose sportskih utakmica, razglednice, čak i kraj premijera Mila Đukanovića dok se sa loptom kupa u moru.

Mitropolit je "Vijestima" objasnio kako je došlo do fotografije koja je zapalila društvene mreže, mada je prvobitno riječima “Nisam ti ja za zabavu”, izrazio sumnju da je on prava osoba za ove stranice.

"Bio je mali kajak, pa sam morao malo da se naslonim. Praznik Bogojavljenja je zaista veoma značajan i postaje sve značajniji za Podgoricu, to je jedan od centralnih događaja u životu grada. A mjesto mene kao mitropolita je, gdje drugo, nego sa plivačima koji plivaju za Krstom časnim", objasnio je on. Amfilohije je kroz blagi smijeh kazao da nije bio svjestan da je njegova fotografija postala mim (viralna fotomontaža) i pitao kakvog su tipa.

"Da li ću ih pogledati? Pa dobro, vidjeću vjerovatno, nemam vremena sad to da gledam. Meni je najbitnije da smo prekjuče zajedno za 150 mladića i četiri djevojke blagoslovili Moraču i sve vode i time se pomolili za umnoženje ljubavi Božije, vječne. Za umnoženje bratoljublja i bogoljublja. To je najvažnije", istakao je mitropolit.

Mitropolija crnogorsko primorska je ove godine organizovala 15. Bogojavljensko plivanje u Podgorici, koje je posvećeno junacima Mojkovačke bitke, kao i dobrovoljcima poginulim kod Medove. Do krsta je prvi doplivao Ivan Kukuličić iz Zete.

Za brojne fotomontaže koje se mogu naći na društvenim mrežama poslužile su slike fotoreportera "Vijesti" Luke Zekovića.

Jedina crnogorska javna ličnost na ovaj način prethodno pretvorena u mim (meme) bio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

Galerija

Bonus video: