Bolest ne znači da smo slabe žene i loše majke

"Nisam do sad shvatala kakva je to stigma”, objasnila je glumica, i dodala da je u posljednjih par mjeseci naučila više nego ikad
0 komentar(a)
Hejden Panetijer (Novina)
Hejden Panetijer (Novina)
Ažurirano: 19.01.2016. 18:00h

Američka glumica Hejden Panetijer ne krije od javnosti svoju borbu sa postnatalnom depresijom.

Dvadesetšestogodišnja zvijezda potvrdila je američkim medijima da je dobrovoljno krenula na terapiju zbog nemogućnosti da se izbori sa psihičkom bolešću nakon što je rodila svoju ćerku Kaju u decembru 2014. Vjerenica svjetki poznatog boksera Vladimira Klička kazala je da joj mnogo pomaže što javno priča o svojim problemima.

“Nadam se da je sam učinila boljim i tuđe živote i omogućila ljudima da razumiju postnatalnu depresiju, jer je to nešto što ja sama nikad nisam mogla da razumijem, sve dok je lično nisam osjetila. Nisam do sad shvatala kakva je to stigma”, objasnila je glumica, i dodala da je u posljednjih par mjeseci naučila više nego ikad.

“Osjećam se kao da sam dugo krila ko sam zaista i bila preplašena da će neko da me osuđuje, da se nekome neće svidjeti što sam rekla, obukla uradila... Ali sad sam spremna da mi bude udobno u mojoj koži. Želim da budem dobar primjer mojoj kćeri i pokažem joj da može da bude što god želi, bez straha, jer će uvijek postojati ljudi kojima se ne sviđa ono što radiš. Želim i da podržim sve žene koje pate od iste bolesti kao ja i da im poručim da nisu same i da to ne znači da su slabe i da su loše majke”, kazala je Hejden.

Bonus video: