Ulica u Teksasu dobila ime po Dejvidu Bouviju

Građani Ostina prijavili su u srijedu kao čin vandalizma improvizovanu tablu na kojoj piše "David Bowie Street" ali je gradonačelnik odmah reagovao na društvenim mrežama rekavši da je na osnovu ideje Bouvijevih fanova odlučeno da ulica zaista promijeni ime i dobije naziv po kultnom umjetniku
0 komentar(a)
Dejvid Bouvi, Foto: Beta/AP
Dejvid Bouvi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.01.2016. 12:31h

Jedna ulica u Ostinu, američkoj saveznoj državi Teksas, koja je nosila ime po lokalnom junaku Džejmsu Bouviju, preimenovana je u ulicu Dejvida Bouvija, legendarnog britanskog muzičara koji je preminuo 10. januara u 70. godini, prenijeli su danas lokalni mediji u SAD.

Građani Ostina prijavili su u srijedu kao čin vandalizma improvizovanu tablu na kojoj piše "David Bowie Street" ali je gradonačelnik Stiv Adler odmah reagovao na društvenim mrežama rekavši da je na osnovu ideje Bouvijevih fanova odlučeno da ulica zaista promijeni ime i dobije naziv po britanskom kultnom umjetniku.

"Iako originalni naziv ulice odaje priznanje teksaškom heroju, građani Ostina treba da evoluiraju i novi naziv ulice bio bi najbolja potvrda te promjene", navodi se u peticiji Bouvijevih fanova.

Bouvi, čije je pravo ime bilo Dejvid Džouns, sam je promijenio ime u Bouvi kako ga ne brkali s drugim istoimenim pjevačem iz pop grupe "Munkiz".

Tadašnji mladi Britanac odlučio se za umjetničko Bouvi prema "nožu Bouvi", koji je koristio teksaški junak Džejms Bouvi u čuvenoj bitci kod Fort Alama.

Bonus video: