Paspalj spasao 1.500 ploča iz kontejnera

"Svašta slušam, volim domaću i grčku muziku, ali i džez i bluz"
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2016. 10:14h

Proslavljeni jugoslovenski košarki as Žarko Paspalj na neobičan način je postao vlasnik oko hiljadu i po ploča. Mnoge ploče, kasete i ostali djelovi arhive Studija B završili su u đubretu kao posljedica privatizacije, a nakon što mu je prijatelj javio da radnici ove televizije pune kontejnere pločama, slavni košarkaš ih je spasio onoliko koliko je mogao.

"Prijatelj mi je javio što se događa u Vinči. Uspio sam da ubacim oko hiljadu i po ploča u auto i prebacim ih kod sebe u garažu. Nisam stigao još ni da pregledam čega sve ima, ali vidim da ima puno klasične muzike koja je odlično očuvana. Naravno, ima puno i domaće i strane pop i rok muzike i to je odlično", izjavio je Paspalj u razgovoru za "Vice".

On je istakao da mu je neshvatljivo da neko baca tako vrijedne stvari, te da mu je drago što je uspio nešto od toga da sačuva.

"Pitao bih ih samo kako je moguće da se nije našao neki prostor gdje bi se ovo sačuvalo? Okej, ja sam siguran da je najbolji dio muzike Studija B sačuvan kod nekoga. Meni je ovo neshvatljivo, jer ja ne bacam stvar, posebno ne stvari koje su zapravo arhivska građa. Meni je milo što su bar ove ploče završile kod mene, jer će ovdje nastaviti neki život", kazao je bivši košarkaš rodom iz Pljevalja, koji je sada potpredsjednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Paspalju je, navodi “Vice”, kuća puna vinila, kaseta, CD-ova, starih i novih gramofona, plejera, velikih i malih zvučnika.

"Cio život idem po prodavnicama ploča i kupujem ih. Kad sam igrao košarku u Atini kao klinac, umio sam dva puta nedjeljno da idem u prodavnicu ploča i kupujem nova izdanja. I danas slušam ploče, koristim i gramofon i kasetofon, naravno slušam muziku i sa CD-ova i računara. Svašta slušam, volim domaću i grčku muziku, ali i džez i bluz”, kazao je on za “Vice”.

Galerija

Bonus video: