"Narandžasti klovn koji traži pažnju"

“Mali čovječe, gladan moći, ne koristi moju muziku, niti moj glas za tvoje moronske šarade od kampanja”, napisao je Majkl Stip iz REM
80 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.01.2016. 15:01h

Muzičari su odavno poznati kao ljudu koji se ne ustručavaju kada je iznošenje sopstvenog mišljenja u pitanju, a često zastupaju i određene političke stavove. Ovoga puta, veliki broj njih se ujedinio protiv “zajedničkog neprijatelja” Donalda Trampa, koji je sve jači u trci za predjsednika Sjedinjenih Američkih Država. Iako ga veliki broj slavnih podržava, ipak ima i onih koji misle da bi ovaj milioner i šoumen mogao biti lake ruke kada je u pitanju pritiskanje crvenog dugmeta i pokretanje svjetskog rata, piše nme.com.

Ovaj sajt podsjetio je na muzičare, koji su bili zgroženi njegovim izjavama protiv Meksikanaca, ali i stavovima prema ženama.

Među njima je Azelia Benks, koja je na Instagramu ironično napisala:

“Na neki način se slažem sa Trampom po pitanju imigranata. Crni Amerikanci još uvijek robuju, a sad će da dođu i internacionalni imigranti koji će nam uzeti i to mjesto”.

Sa ovom pjevačicom složila se i koleginica Šakira koja je za Trampa jednostavno kazala da “na svijetu ne postoji osoba koja zaslužuje više ignorisanja”.

Jednostavan u riječima bio je i reper sa Haitija, koji je na pitanje šta misli o Trampu rekao:

“Je*eš Donalda Trampa, on ne voli Meksikance”.

Članovi benda “R.E.M.” ipak su bili rječitiji.

“Je*i se ti tužni, željni pažnje mali čovječe, koji si gladan moći. Ne koristi moju muziku, niti moj glas za tvoje moronske šarade od kampanja”, napisao je Majkl Stip.

“Narandžasti klovn će učiniti sve kako bi dobio malo pažnje. Mrzim što moram to da mu pružim”, dodao je njegov kolega iz benda Majk Mils.

Kandidat za predsjednika zbog korišćenja muzike bez odobrenja muzičara imao je problema i sa Nilom Jangom.

“Donald Tramp nije dobio autorizaciju za korišćenje pjesme 'Rockin in the Free World' u svojoj kampanji i objavljivanju kandidature”, pisalo je u njegovom saopštenju.

Sa druge strane Jang Jizi objasnio je zašto ljudi ne bi smjeli da glasaju za milijardera.

“Tramp je rok zvijezda, ali nama ne treba rok zvijezda za vođenje države”, poručio je on.

Ni Riki Martin nije ostao dužan Trampu, jer se osjetio lično prozvanim.

“Zbog Donalda Trampa mi ključa krv”, kazao je vlasnik hita “Livin la Vida Loca”.

Bonus video: