DOBIO "DEBELU"

Španija: Izbjeglica dobio 400.000 eura na lotou

Za razliku od drugih velikih lutrija koje ogromnim iznosom nagrađuju tek nekoliko srećnih dobitnika, španska lutrija nagrađuje nekoliko hiljada srećnika
64 pregleda 0 komentar(a)
Ngame, Foto: Beta/AP
Ngame, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.12.2015. 20:26h

Izbjeglica iz Senegala, kojeg je spasla španska obalska straža kad je na malom, prekrcanom, drvenom čamcu stigao iz Maroka, osvojio je 400.000 eura na španskoj božićnoj lutriji.

Senegalac Ngame (35), jedan je od 1.600 dobitnika velike lutrije. Dobitni listić kupio je u priobalnom gradiću Roketas de Mar u Almeriji gdje živi sa svojom ženom koja je takođe kao izbjeglica došla iz Maroka, prenosi Gardijan.

"Ne mogu da vjerujem! Ima dana kad nas oboje nemamo ni pet eura da podijelimo", ispričao je novinarima šokirani Ngame.

On i njegova supruga stigli su na špansko ostrvo Tenerife prije osam godina. Spasla ih je obalska straža jer se mali drveni čamac na kojem su putovali našao u problemima, prenosi Jutarnji list.

"Na čamcu je bilo 65 ljudi. Jako sam zahvalan Špancima i njihovoj obalskoj straži što su nas spasili iz mora", rekao je Ngame.

Otkako su došli u Španiju, izdržavaju se povremeno radeći kao berači voća i povrća ili pomažući u staklenicima. Ngame je, međutim, nedavno otpušten i otada bezuspješno traži posao.

Španska božićna lutrija, od milja zvana "Debela" (El Gordo), jedna je od najizdašnijih na svijetu, a ove godine bila je vrijedna čak 2,2 milijarde eura.

Za razliku od drugih velikih lutrija koje ogromnim iznosom nagrađuju tek nekoliko srećnih dobitnika, španska lutrija nagrađuje nekoliko hiljada srećnika. Ta se lutrija održava još od 1812. godine, a nije je omeo ni španski građanski rat koji je bjesnio od 1936. do 1939.