Monopol: Figure u obliku crnogorske kape i gusala, kupuje se Telekom, Hipotekarna...

"To je najljepši poklon i jednom kad se kupi se ne baca, već se čuva decenijama. U svijetu smo svi virtuelno spojeni, ali fizički nismo i cilj nam je da ponovo okupimo ljude oko igre koja se igra 4-5 sati"
625 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2015. 19:59h

Ako su vam uzori neki od crnogorskih tajkuna sada imate priliku da uskočite u njihove cipele. Crnogorska verzija popularne društvene igre "Monopol", koja je premijerno predstavljena u Delta Cityu u Podgorici, daje igračima priliku da putuju po svim gradovima Crne Gore, kupe Porto Montenegro, Sea Dance festival, Aerodrom, Jugopetrol, Hipotekarnu banku i Telekom između ostalog, ali i da poput nekih kontroverznih biznismena završe i u zatvoru. Polja imaju i list, TV i portal Vijesti.

Crnogorski "Monopol" u prodaji je u svim "KidsLand" radnjama u Crnoj Gori po cijeni od 44,90 eura, a biće dostupan i širom svijeta putem servisa kao što je Amazon. Igra je dvojezična: na crnogorskom i engleskom, a osim pomenutih lokacija tu su i figure u obliku karakterističnih lokalnih motiva - od boce vina do crnogorske kape i gusala.

Lazar Vuković iz kompanije "Winning Moves", koja stoji iza crnogorskog "Monopola", u razgovoru za "Vijesti" je kazao da je u Crnoj Gori u prodaji oko pet hiljada komada ove igre, a lokalne firme su već naručile veliki broj.

"To je najljepši poklon i jednom kad se kupi se ne baca, već se čuva decenijama. U svijetu smo svi virtuelno spojeni, ali fizički nismo i cilj nam je da ponovo okupimo ljude oko igre koja se igra 4-5 sati", istakao je Vuković.

Crna Gora je dobila svoju verziju tačno 80 godina od nastanka "Monopola", a koje lokacije će se naći i kakve figure se koristiti u svjetski popularnoj igri odabrali su fanovi putem glasanja na Internetu. Prema riječima Vukovića, 15 hiljada ljudi je glasalo, a bilo je zanimljivih, pa i nemogućih želja, od plavog neba (parodija na onu "Niđe nebo nije plavo...") do Elvisa Prislija.

"Veliko nam je zadovoljstvo da na jubilej 'Monopola', nakon uspješne turističke sezone u kojoj smo zabilježili rekordan rast prihoda i noćenja, imamo priliku da promovišemo crnogorsku verziju poznate igre. Biće to prilika da naši dragi gosti kroz igru upoznaju i zainteresuju se za to što nudi Crna Gora i da budu inspirisani da dođu", izjavila je direktorica Nacionalne turističke organizacije.

Direktorica "Vijesti", medijskog sponzora igre, Marijana Kadić Bojanić prisjetila se djetinjstva tokom kojeg je igrala "Monopol", za nju jednu od najljepših igara.

"Okupljali smo se po kućama da bi igrali satima i danima i sanjali da jednoga dana zaista budemo na svim tim destinacijama koje su se pojavljivale u igri. Igrom sudbine to je uspjelo nekima od mojih prijatelja, a firma za koju radim se sada našla u 'Monopolu'. Neke nove generacije koje možda više stasavaju uz video igre imaju priliku da se autentičnim crnogorskim 'Monopolom' vrate vrijednostima koje smo nekada njegovali, pa vjerujem da će biti veliko interesovanje", istakla je ona.

Direktorica marketinga Hipotekarne banke Ana Ristić kazala je da društvena igra Monopol donosi zabavu, ali i utiče na razvijanje vjšstina i znanja kod djece.

"Hipotekarna banka je kao vrijednost prepoznala učešće u ovom projektu, koji vraća djeci zajedničku igru i utiče na razvoj empatije. A ko zna, možda kroz Monopol i razvijanje znanja nekada dobijemo i jednog novog bankara ili maga za nekretnine. Hipotekarna banka sa zadovoljstvom ostaje posvećena najmlađima, njihovim potrebama i zdravom odrastanju", rekla je Ristić.

Galerija

Bonus video: