„RED BULL CAN YOU MAKE IT?”

Izazov za studente zaljubljene u avanturu

Prošle godine na ovom takmičenju je učestvovalo 100 timova
64 pregleda 0 komentar(a)
REd bul takmičenje, Foto: Screenshot:
REd bul takmičenje, Foto: Screenshot:
Ažurirano: 02.12.2015. 18:23h

“Red Bull Can You Make It?” takmičenje biće ove godine organizovano od 12. do 19. aprila, a pravo da se prijave za avanturu života imaju studenti iz više od 50 zemalja svijeta. Crna Gora će u ovom izazovu takođe imati predstavnike, a zainteresovani se mogu prijaviti na sajtu redbullcanyoumakeit.com. do 14. februara.

Zainteresovani za početak treba da okupe tročlanu ekipu prijatelja, od kojih svako mora biti student. Zatim je potrebno da ta ekipa snimi jednominutni video koji objašnjava zašto bi baš ona trebalo da bude izabrana. Video se prijavljuje na pomenutom sajtu, a zatim se na osnovu glasova koje tim dobije i odluke panela sudija biraju finalisti takmičenja. Organizatori savjetuju da svi prijavljeni u videu uklope svoju zaljubljenost u avanture, dovitljivost i smisao za humor.

Takmičenje je koncipirano tako što timovi kreću iz jedne od polaznih tačaka u Evropi - Barselone, Firence, Berlina, Edinburga ili Praga - na putovanje tokom koga će preći 1.000 kilometara bez novca, a limenke "red bulla" će na određenim tačkama moći da mijenjaju za sve što im je potrebno - hranu, smještaj, transport do sljedeće destinacije i ostale avanture.

Učesnici sami kreiraju putanju posjećujući kontrolne tačke u evropskim gradovima (gdje dobijaju izazove za tijelo i um), ispunjavajući što je moguće više zadataka sa liste avantura i kačiti slike i video materijale koji će im donijeti pomoć pratilaca. Krajnji rezultat tima će se zasnivati na izazovima sa kontrolnih tačaka, zadacima sa avanturističke liste i broju pratilaca na društvenim mrežama. Organizatori navode da je krajnja destinacija u jednom od najljepših gradova Evrope.

Prošle godine na ovom takmičenju je učestvovalo 100 timova.