Novi Pireli kalendar: Umjesto seksualnosti fokus na moći žena

Novi kalendar kompanije "Pirelli", čija prethodna izdanja su karakterisale fotografije obnaženih supermodela poput Andrijane Lime i Džoan Smols, biće nešto drugačiji
88 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2015. 19:58h

Novi kalendar kompanije "Pirelli", čija prethodna izdanja su karakterisale fotografije obnaženih supermodela poput Andrijane Lime i Džoan Smols, biće nešto drugačiji.

Fotografije koje je za 2016. uslikala Eni Lajbovic, koja je radila na kalendaru za 2000. godinu, umjesto slabo obučenih manekenki baziraće se na slikama svjetski poznatih žena koje će se fokusirati na snagu i moć umjesto seksualnosti.

Za potrebe novog kalendara pozirale su žene različitih godina, izgleda i biografija: umjetnica Joko Ono, pjevačica Peti Smit, teniserka Serena Vilijams, spisateljka Fran Lebovic, glumica Ejmi Šumer, blogerka Tavi Gevinson, rediteljka Ava Duvernaj, manekenka Natalija Vodijanova, kolekcionarka Agnes Gund, producentkinja Ketlin Kenedi, poslovna žena Melodi Hobson, umjetnica Širin Nešat i glumica Jao Čen.

Naredno izdanje Pirellijevog kalendara biće 62, a kao i prethodna biće objavljeno u limitiranom broju i dostupno samo VIP osobama.

Mada su na njima radili poznati fotografi kao što su Stiven Majsel i Karl Lagerfeld, prethodna izdanja kritikovana su da su zastarjela, ali je predstojeća verzija već dobila pohvale jer ne prikazuje žene kao seksualne objekte.

Galerija

Bonus video: