Brljok: Dan njemačkih društvenih igara u Karveru

U okviru programa biće organizovan turnir u jednoj od najpoznatijih društvenih igara na svijetu, Katanu, a prvoplasiranog i učesnike koji osvoje naredna tri mjesta očekuju nagrade
0 komentar(a)
Brljok!, Foto: Privatna arhiva
Brljok!, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.12.2015. 16:05h

Klub Brljok!, organizovaće u subotu, 5. decembra u prostorijama Karvera u Podgorici, Dan njemačkih društvenih igara u saradnji sa Ambasadom Njemačke u Crnoj Gori, saopšteno je iz kluba.

Ova manifestacija trajaće od 12 do 20 časova, a tokom nje posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa velikim brojem društvenih igara koje su nastale u Njemačkoj.

Iz Brljoka su saopštili da će svim posjetiocima na raspolaganju biti Brljok Gurui, koji će objašnjavati pravila igara i pomagati prilikom eventualnih sporova u igri.

U okviru programa biće organizovan turnir u jednoj od najpoznatijih društvenih igara na svijetu, Katanu, a prvoplasiranog i učesnike koji osvoje naredna tri mjesta očekuju nagrade.

Za sve zainteresovane, u Brljoku su pripremili i projekciju dokumentarnog filma o društvenim igrama „Made for Play: Board Games & Modern Industry“, koji će zainteresovanima otkriti kako nastaju nove društvene igre svakoga dana.

U okviru Dana njemačkih društvenih igara, posjetioci će moći da prisustvuju i prezentacijama, a biće im omogućeno da u tom periodu postave pitanja i saznaju sve što ih je interesovalo o samim igrama, kao i o revoluciji koja je nastala nakon dobro poznatih porodičnih igara poput „Ne ljuti se čovječe“, „Monopola“ i „Rizika“.

Bonus video: