Njujorška policija traži bojkot Tarantinovih filmova

"Ja sam ljudsko biće, imam savjest. Ako policija ubija građane, onda moramo da protestujemo protiv toga. Ovdje sam da kažem da sam na strani ubijenih", izjavio je Tarantino
7 komentar(a)
Kventin Tarantino, Foto: Beta/AP
Kventin Tarantino, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.10.2015. 18:27h

Predsjednik Sindikata njujorških policajaca pozvao je na bojkot filmova Kventina Tarantina nakon njegovog učešća i izjava na protestu protiv policijske brutalnosti u subotu.

Tarantino je doletio iz Kalifornije kako bi sa stotinama ljudi maršrirao ulicama Menhetna i iskazao nezadovoljstvo radom policije širom zemlje.

"Ja sam ljudsko biće, imam savjest. Ako policija ubija građane, onda moramo da protestujemo protiv toga. Ovdje sam da kažem da sam na strani ubijenih", izjavio je Tarantino.

Ovo je razljutilo Patrika Linča, predsjednika policijskog sindikata koji je osuo paljbu na oskarovca.

"Ne iznenađuje me da je neko ko živi od glorifikacije kriminala i nasilje mrzitelj policije. Policajci koje Tarantino naziva ubicama ne žive u njegovim fantazijama sa velikih ekrana, već rizikuju i ponekad i žrtvuju svoje živote kako bi zaštitili naše društvo od stvarnog kriminala. Njujorčani treba da pošalju poruku ovom stvaraocu degeneričnosti da njegovoj fikciji nema mjesta u našem gradu", poručio je Linč.

Najnoviji Tarantinov film "The Hateful Eight" počeće krajem godine sa prikazivanjem u bioskopima.

Bonus video: