Beluči o zavođenju: Dobra hrana, seks i mnogo smijeha

"Muškarci su dio naše duše. Naučila sam mnogo tokom 18 godina koliko sam bila sa Vensanom. Čak i ako ne postojimo kao par, ja sam i dalje majka naše djece i ljubav postoji, samo drugačija. Mislim da je to veoma važno kada imate djecu"
148 pregleda 3 komentar(a)
Monika Beluči, Danijel Krejg, Foto: Reuters
Monika Beluči, Danijel Krejg, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2015. 15:41h

Kako jedna 51-godišnjakinja da zavede Džejmsa Bonda? Monika Beluči savjetuje: jedi dobro, pij dobro, imaj dobar seks i smij se mnogo!

Beluči (51) je pažnju javnosti privukla kao "najstarija Bond djevojka ikada" u novom filmu o Bondu "Spectre" i u intervjuu britanskom Telegrafu rekla je da je, kada ju je Sem Mendes prvi put kontaktirao, mislila da joj nudi ulogu "M".

Zaista sam tako mislila. Ali kada mi Sem objasnio da želi odraslu ženu koja zavodi Bonda, prvi put, shvatila sam da će ovo biti revolucionarno. Da će to biti divan primjer kako za druge glumice tako i za druge žene, ispričala je ona.

Umjesto da se vrijeđa na etiketu "najstarije Bond djevojke ikada", Beluči - manekenka koja je postala poznata evropska glumica - nema problem sa protokom vremena.

"Nikada nisam bila u holivudskom sistemu. U Evropi, sve glumice koje vidim - Kristin Skot Tomas, Šarlot Rempling, Izabel Iper - igraju sjajne, snažne žene. Pogledajte samo Džudi Denč! Stvari se mijenjaju i postoji novi pogled na glumice i žene danas".

Za ljepoticu rođenu u Umbriji, koja se specijalizovala za mračne, provokativne pa čak i ružne scene od "Od pozadi" preko "Stradanja Hrista" do "Braće Grim", uloga Lusije Skijare, mafijaške fatalne ženske u filmu "Spectre" je drugačija.

"Danijel (Krejg) je darežljiv i kao glumac i kao muškarac tako da se nikad nisam osjećala neprijatno. Kada morate da radite intimne scene sa nekim, hemija je važna, jer tada sve postaje tango", rekla je ona.

"Ali mislim da nije slučajnost što biram uloge žena koje izlaze iz mraka na svjetlost jer osjećam da mi je starenje dalo novu slobodu. Kada sam bila mlađa ljudi su mi govorili da izgledam hladno. To je možda bilo zbog toga što sam bila uplašena i nesigurna i što sam znala tako malo o životu", dodala je Beluči.

Sada, sa 50 godina i dvoje djece iz braka sa francuskim glumcem Vensanom Kaselom sa kojim se razišla 2013. Beluči se osjeća više "u kontaktu" sa sobom što joj omogućava da bolje glumi.

Dok je ranije prkosno govorila o ulogama koje su joj stigle zahvaljujući ljepoti, danas je njen pristup lepoti drugačiji, piše britanski list. "Govoriti o ljepoti kao o hendikepu je loše jer je ljepota dar, poput zdravlja ili inteligencije".

"Jedino što treba zapamtiti", dodaje uz osmjeh, "je da ne smijete biti ponosni što ste lijepi. Jer niste ništa učinili. Dato vam je".

U slučaju Belučijeve, ljepotu je naslijedila od domaćice i vlasnika kompanije u gradu Sitadi di Kastelo gdje je kao djevojčica bila veoma stidljiva i gdje joj je ljepota pomogla da stekne prijatelje. "Prilazili su mi pa nisam morala da trčim za njima".

Na pitanje šta bi željela dalje da radi, Beluči odgovara iz prve: "komediju".

"Znate li koga bih voljela da igram. Mortišu Adams - tada bih svu tu tamu mogla da iskoristim da bude smiješna".

Umjesto da trči za mladošću, Beluči njeguje "prirodu ljepotu" jer "kada vi niste više vi, postajete karikatura".

"Posao mi daje disciplinu. Da bih igrala Bondovu devojku u seksi korsetu morala sam da učinim neke ustupke", priznala je ona. "To ne znači da sam ustajala ujutru u 6 da bih išla u teretanu. Jednostavno nekoliko dana prije snimanja nisam jela pastu i to je to".

"Istina je da volim kolače i pastu i čašu vina i povremeno cigaretu. Moj savjet: jedi dobro, pij dobro, imaj dobar seks i smij se mnogo. Ostalo dolazi samo od sebe".

"Za mene prava ljepota nema nikakve veze sa borama već sa činjenicom da je mamina majka podigla petoro djece poslije rata i nije prestala da se bori. Prava ljepota je crveni ruž koji je očeva majka stavljala kad odlazi nedjeljom u crkvu. Italijanke imaju jedinstvenu snagu jer moraju cijeli život da se bore", rekla je ona.

Kanalisanje te snage za ulogu Lusije bilo je prirodno za Belučijevu koja razumije kako je doći iz svijeta gdje muškarci imaju svu moć.

"Nije slučajno što je Italijanka, jer u našoj zemlji žene i dalje moraju da nauče kako da budu slobodne. One mogu da imaju novac i nezavisnost ali ako ste godinama u kavezu i dalje se bojite da izađete napolje".

"Na mnogo mjesta na svijetu, žene su dugo bile zatvorene i sada osjećaju da moraju da vriše o svojim pravcima. Ali kada vrištiš, niko te ne sluša. Prava moć dolazi kada više ne moraš da vrištiš a to je nešto što mi žene još uvijek moramo da naučimo", rekla je Beluči.

Ono što sam naučila tokom godina je da treba poštovati nježnost i ženstvenost. Struktura društva je na žalost takva da ne dozvoljava nijedno pa žene moraju da prihvataju muški ritam, da postanu poput muškaraca kako bi bile jednake sa njima. Ali mi nismo muškarci. Umjesto da kada zatrudne misle kako je to najbolja stvar koja im se desila, žene osjećaju krivicu jer žele da budu i dobre majke i imaju karijeru.

"Moramo da imamo sve! Stvari moraju da se promijene. Sistem mora da se pomjeri kako bi žene mogle sve to. Jer ako nam se ne da vrijeme da podignemo dijete i budemo sa djetetom a istovremeno i radimo, imaćemo bolesno društvo", kaže Beluči.

Ipak, biti majka "stvara problem", ukazala je ona, "jer kad dobijete dijete osjećate se potpunom. U prirodi, puma će onog momenta kada dobije mlade završiti sa mužjakom".

Da li to znači da bi Beluči želela da ostane sama? "O ne! Muškarci su dio naše duše. Naučila sam mnogo tokom 18 godina koliko sam bila sa Vensanom. Čak i ako ne postojimo kao par, ja sam i dalje majka naše djece i ljubav postoji, samo drugačija. Mislim da je to veoma važno kada imate djecu".

Beluči trenutno snima novi film Emira Kusturice poslije koga se vraća "jednostavnom životu - stvarnom zivotu".

"Posao glumca je tako izmješten iz realnosti pa je potrebno napraviti korak unazad. Korak u sijenku".

Bonus video: