NIJE JOJ ISPLAĆENO DESET ZARADA

Remi će tužiti "Rolling Stone"

Remi je od drugog broja za ovaj magazin radila kao prevodilac, a kako je otkrila, još nije dobila deset zarađenih plata
175 pregleda 2 komentar(a)
remi elemental, Foto: Facebook
remi elemental, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.02.2019. 14:05h

Da plate kasne  nije  novost na ekonomskom krizom zahvaćenom ex-YU prostoru, a među brojnima koji imaju ovakav problem našla se i predvodnica hrvatskog rep benda Elemental Mirela Prisela Remi.

Popularna reperka je na Facebooku najavila da će zbog neisplaćenih zarada tužiti vlasnika licence i glavnog urednika balkanske verzije magazina "Rolling Stone" Tonija Moškova. Remi je od drugog broja za ovaj magazin radila kao prevodilac, a kako je otkrila, još  nije  dobila deset zarađenih plata.

"U jednom momentu su prestale isplate, posljednje pare sam dobila u decembru 2014. i to je bila plata za jul ili avgust prošle godine, dakle već je tada kasnila plata. Dužni su nam sad desetak plata", priča za "Vijesti" reperka. Ona kaže da se prošlog ljeta zbog ovakvog stanja desio presedan u istoriji hrvatskog novinarstva - da su novinari spremili mjesečno izdanje, ali ga nisu objavili.

"Novinari su spremali cijeli broj i onda su rekli gospodinu Moškovu da ih plati ili broj neće izlaziti. On naravno  nije  htio, i  nije  ni objavljen. Zbog čega nema para se još ne zna. Glavni urednik ne komentariše detalje, samo nam već mjesecima govori da pričekamo još malo i da ćemo sigurno dobiti plate. Ali se ispostavilo da je to samo floskula i svi smo izgubili strpljenje", ističe Remi, koja je prevodila tekstove američkih kolega iz "Rolling Stonea". Ona je kazala da je izgubila nadu će  joj  Moškov platiti što  joj  duguje i najavila da će pravdu tražiti na sudu, a očekuje da se njenoj tužbi pridruži i ostatak kolektiva. Kaže i da nikada ranije  nije  bila u sličnoj situaciji, sa svojim bendom ili bez njega.

Što se tiče Elementala, zagrebački sastav je nedavno objavio singl koji nosi naslov prigodan aktuelnoj situaciji - "Sve je moje tuđe".

"Tačno sam naslutila što će se desiti", priča kroz smijeh Remi i kaže da je vrlo zadovoljna jer se singl sjajno pokazao na top listama. Reperka je otkrila da se u narednom periodu može očekivati još singlova Elementala, a početkom 2016. i novi album. "Biće svašta nešto, ali više ne nikako prevodi za Rolling Stone", zaključuje kroz smijeh Remi