KC Gavroš najavio sezonu pozorišnih, muzičkih i filmskih događaja

Biće organizovan i mali i veliki kino u saradnji sa Kinotekom Crne Gore, a koji podrazumijeva filmove za djecu u jutarnjim časovima, a uveče za odrasle
99 pregleda 1 komentar(a)
Gavroš, Foto: Facebook.com
Gavroš, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 21.09.2015. 17:03h

Program Kulturnog centra "Gavroš" za sezonu 2015/2016, koji će se sastojati od rada deset sekcija i pozorišnih, muzičkih i filmskih događaja, predstavio je danas na konferenciji za novinare program menadžer Filip Leković.

Tako je saopšteno da će u predstojećoj sezoni posjetioci KC "Gavroša" uživati u predstavama alternativnog teatra, muzičkom džez programu koji će se realizovati kroz večernje snimke i "stand-up" nastupe komičara iz Crne Gore i okruženja koji će biti organizovani svakog četvrtka, kao i radionice za one koji žele da se oprobaju u toj vrsti nastupa.

Biće organizovan i mali i veliki kino u saradnji sa Kinotekom Crne Gore, a koji podrazumijeva filmove za djecu u jutarnjim časovima, a uveče za odrasle.

Predstavljen je i program deset kulturno-umjetničko-edukativnih sekcija. Tako će svakog ponedjeljka i srijede od 19 časova biti organizovana džez-balet sekcija, a istih dana od 18 časova škola baleta i glume za djecu uzrasta od četiri do devet godina koju će voditi Nada Vukčević i Tamara Vujošević.

Dušanka Rabrenović vodiće školu glume za djecu koja će se održavati subotom i nedjeljom od 12 časova, a NVO "Centar za energetsku medicinu" i "Dodir" će subotom od 18 časova imati reiki sesije.

Biće organizovana i škola savremene muzike i to utorkom od 20 časova za učenike gitare, četvrtkom u isto vrijeme za bubanj i petkom takođe od 20 časova za klavir.

Veljko Jaramaz vodiće školu crtanja za odrasle subotom od 14 časova, Marija Božović školu engleskog jezika utorkom od 18 časova, a Vjera Nikolić ženski (četvrtak i petak od 18h) i dječiji hor (četvrtak i petak od 19h).

Milica Barović će subotom i nedjeljom od 10 sati držati časove stare japanske tehnike izrade figurica od papira - origamija, a od idućeg mjeseca počeće sekcija Marije Đekić - škola crtanja za djecu uzrasta od pet do 12 godina.

Sve sekcije koštaju 30 eura mjesečno, a iz KC "Gavroš" je saopšteno da je uspotavljena saradnja i sa devet sindikata čiji će članovi uz posebne pogodnosti moći da učestvuju u njegovim programima, ali nije rečeno o kojim sindikatima je riječ.

Bonus video: