Kiša prekinula bogat program, djeca ipak uživala

Danas program počinje od 19 i 30 kada će nastupiti, tribute bendovi “The Rolling Stones”, “Smak” i “EKV”
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2015. 13:33h

Prvi dan manifestacije “Titograd u avgustu”, i pored sjajno osmišljenog bogatog programa prekinula je kiša u posljepodnevnim satima, pa je drugi dio programa koji je trebalo da bude održan uveče otkazan.

Na platou između nekadašnje kasarne Morača i mosta Milenium od 17 sati posjetioci su mogli da pogledaju izložbu oldtajmera kako automobila, tako i bicikala i motora.

Među prisutnima je bilo svih generacija, ali su najbrojnija bila djeca koja su za tu priliku imala specijalan zadatak, pa su uz pomoć NVO-a “Sunčev kutak” na platou učili da slikaju, crtaju i boje.

Prema programu, trebalo je da najmlađi posjetioci zabave ostale pjevanjem pop-rok hitova iz perioda od 1960-ih do 1990-ih godina, ali ih je u tome spriječila kiša. Međutim, raspoloženi za druženje i bez pjevanja nastavili su da se igraju ispod bine. Isti problem uzrokovao je i prekidanje programa u okviru kojeg je trebalo da nastupe tribute bendovi “Idoli”, “Azra” i “The Beatles”.

Već večeras, dvodnevna manifestacije biće nastavljena i to od 19 sati i 30 minuta kada će nastupiti, takođe tribute bendovi “Neil Young”, “The Rolling Stones”, “Smak” i “EKV”.

“Bilo nam je bitno da sve generacije uživaju u ovoj manifestaciji i osjete je onako kako smo mi iz organizacije. Stvarno smo sa velikom željom i voljom htjeli da ispričamo priču Titograda koja je vanserijska”, pojasnio je cilj “Titograda u avgustu”, organizator Damir Ibišević i dodao da je ranije u Titogradu bilo bolje, aktivnije i sa više okupljanja, gitarijada i svirki.

“Naš cilj je bio da na sličan način okupimo ljubitelje oldtajmera, djecu i tribute bendove”, dodao je on.

Među prisutnima je bilo svih generacija, ali su najbrojnija bila djeca koja su za tu priliku imala specijalan zadatak, pa su na platou učili da slikaju, crtaju i boje, a trebalo je i da pjevaju

Ibišević je iskoristio priliku da se zahvali “Čistoći” i “Zelenilu”, koji su izašli u susret prilikom čišćenja prostora, koji je duže vrijeme bio zapušten.

Kako je kazao oldtajmere nije bilo teško naći, a nedostajali su automobili marke “fića”, “zastava” koji su tada bili najpopularniji.

“Imali smo 'bubu', koja se tada često mogla vidjeti kroz Podgoricu, kao i 'fiat', koji je takođe bio izložen, a prisutni su mogli da vide i MBW kojih je tada u Titogradu bilo svega desetak”, istakao je organizator.

U okviru ove manifestacije bila su izložena i retro bicikla, a Marko Savović iz “Olimpia sporta” objasnio je da su u pitanju brendovi explorer, kross i scout.

“Retro bicikla se ponovo vraćaju u modu, a trenutno su za njih više zainteresovane pripadnice ljepšeg pola”, objasnio je on i iskoristio priliku da najavi dječju trku biciklima, koja je zakazana za danas u 18.30.

“Trke će biti održane u tri kategorije, od tri do šest, od sedam do devet i od deset do 14 godina. Voziće se kružna staza dužine 150 metara, a biće i trka sa čunjevima, ali to je sve više radi promocije nego radi takmičarskog duha, jer će svi biti nagrađeni”, objasnio je on i dodao da su dobrodošla i djeca koja bicikla voze sa pomoćnim ili na tri točka.

Osim dječje trke biciklima i svirki tribute bendova, NVO “Sunčev kutak” će danas sa djecom u okviru manifestacije praviti maske.

Trka biciklima i promovisanje bezbjednosti

Prema riječima Savovića, svoj djeci koja budu učestvovala u trci biciklima biće dodijeljene nagrade bez obzira na plasman koji ostvare.

“Nagrade se tiču bezbjednosti u biciklističkom saobraćaju što nam je najbitnije, jer želimo da edukujemo djecu”, otkriva on.

To će biti kacige, prednje ili zadnje svjetlo, katanci za zaključavanje i mnoge druge stvari, koje će dobijati i djeca koja nisu među prvo troje u trci”, istakao je on.

Na pitanje koliko inače roditelji obraćaju pažnju na bezbjednost djeteta kada mu kupuju bicikl, on odgovara da ta pažnja nije u dovoljnoj mjeri.

“Nedovoljno i zbog toga i promovišemo ovim putem bezbjednost, onoliko koliko možemo. Veoma je bitno da dijete ima bar kacigu, ali i štitnike ako ne umije dobro da vozi. Prednje i zadnje svjetlo, to je već svugdje normalna oprema, da bi vozača drugi vidjeli, ali i da on sebi osvijetli put”, istakao je Savović.

Galerija

Bonus video: