Ludi ili ludo hrabri: Njihove vratolomije će vam slediti krv u venama

"Nema konopca, samo moja ruka i vjera u sebe. Mi volimo da živimo na ivici, zbog toga se osjećamo živima i pomjeramo sopstvene granice", kazao je i dodao: "Volimo adrenalin i avanturu, ne može nas zaustaviti ni vrijeme ni okolina"
9 komentar(a)
Leonardo Pereira, Foto: Instagram
Leonardo Pereira, Foto: Instagram
Ažurirano: 02.07.2015. 18:14h

Leonardo Pereira priznao je da ga je bilo strah kad je prvi put u životu odlučio da visi sa 844 metara visoke litice Pedra da Gavea u Brazilu.

"Prvi put me je bilo malo strah", kazao je za ABC News. "Samo sam sjedio, ali idući put sam već visio i nagovorio Viktoriju da uradi istu stvar", dodao je.

23-godišnji Pereira svoju je djevojku Viktoriju Nader (18) upoznao na penjanju po stijenama u Rio de Žaneiru. Štaviše, jedan od prvih sastanaka bio im je penjanje na vrh Pedre da Gavea.

"Malo je bilo strah da tamo sjedne, ali je rekla 'Nema problema'", ispričao je Pereira.

Njih dvoje za sebe kažu da su izrazito željni avanture, a dosad su na svojim putovanjima već napravili nekoliko nevjerovatnih pustolovnih poduhvata: spuštali su se niz 70-metarsku zgradu, penjali se na gotovo 3.000 metara visoku planinu Pico da Bandeira i, naravno, visili sa ivice Pedre da Gavea, jedna od najviših planina smještenih odmah iznad okeana.

Njihova putovanja privukla su puno fanova na Instagramu, a među toliko ljudi ima i onih koji vjeruju da su njihove fotke fotošopovane.

Pereira ih uvjerava da svaka fotografija prikazuje tačno ono što se i dogodilo.

"Nema konopca, samo moja ruka i vjera u sebe. Mi volimo da živimo na ivici, zbog toga se osjećamo živima i pomjeramo sopstvene granice", kazao je i dodao: "Volimo adrenalin i avanturu, ne može nas zaustaviti ni vrijeme ni okolina. Svaki dan nas neko nazove ludima, ali ja ne mislim da je to nešto loše. Ima jedan citat koji me inspiriše: 'Ako misliš da je avantura opasna, probaj rutinu, ona je ubojita'".

Za kraj je poručio da su njegova i Naderina nova pustolovina afrički safari i ronjenje s velikim bijelim psima.

Index.hr

Bonus video: