Donald Tramp uvrijedio Univision

“U Univisionu, najbitnije stvari su radna etika, ljubav prema porodici, vrijednosti religije koja je većinska kod meksičkih imigranata i Meksikanaca”, stoji u saopštenju
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Shutterstock
Donald Tramp, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.06.2015. 17:29h

Jedan od najbogatijih Amerikanaca, Donald Tramp, koji je ujedno i vlasnik licence za održavanje svjetskog izbora u ljepoti Miss Universe i Miss USA, “kažnjen” je zbog svojih nepromišljenih riječi.

Najpopularniji medij na španskom jeziku na teritoriji SAD, Univision, najavio je bojkot Trampa, zbog “uvredljivog govora upućenog meksičkim imigrantima”.

“Nećemo emitovati izbor za mis Amerike, koji se održava 12. jula, niti sarađivati sa bilo kojim organizacijama vezanim za Tramp organizaciju”, objavljeno je na njihovom oficijelnom sajtu. Tramp je najavio tužbu zbog ove njihove odluke. On je prošle nedjelje objavio da će se kandidovati za predsjednika ispred Republikanaca, a kazao je u svom govoru da će, ako bude izabran, sagraditi “veliki zid” na granici SAD i Meksika, jer ta država mora platiti zato što šalje imigrante koji su silovatelji, dileri droge i kriminalci.

To se nije dopalo čelnicima televizije koju gledaju milioni Meksikanaca u Južnoj i Sjevernoj Americi.

“U Univisionu, najbitnije stvari su radna etika, ljubav prema porodici, vrijednosti religije koja je većinska kod meksičkih imigranata i Meksikanaca”, stoji u saopštenju.

Ipak, oni će nastaviti da prenose sva predstavljanja kandidata, pa čak i Trampa “kako bi osigurali da njihova publika i dalje imala uvid u sve što se dešava”.

Bonus video: