Vilijam i Kejt dobili kćerku

Što se tiče imena bebe, na kladionicama se najbolje kotiraju sljedeća imena: Alis, Elizabet, Šarlot i Viktorija za djevojčicu, i Džejms i Artur za dječaka.
100 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2015. 13:12h

Britanska kraljica Elizabeta dobila je danas praunuku, nako što je supruga njenog unuka, princa Vilijama, danas rodila kćerku.

Kako se navodi u saopštenju Kensington palate, i Kejt i beba su dobro.

Porođaju je prisustvovao princ Vilijam.

Beba je na rođenju bila teška 3,7 kg.

Kejt je u društvu Vilijama napustila Kensington palatu a u bolnicu je primljena u 06:00 sati po lokalnom vremenu, a porođaj je trajao oko dva, dva i po sata, piše britanska štampa.

Princ Čarls je u četvrtak kazao da se nada da će dobiti unuku.

Vijest je okupljenima ispred bolnice Sent Meri saopštio Toni Eplton, zvaničnik suda, obučen u tradicionalnu uniformu.

Kejt je rano jutros primljena u bolnicu Sent Meri u zapadnom Londonu, gdje je u julu 2013. rodila prvo dijete, princa Džordža.

U toj bolnici rođen je i sam princ Vilijam, kao i njegov bratm princ Hari.

Što se tiče imena bebe, na kladionicama se najbolje kotiraju sljedeća imena: Alis, Elizabet, Šarlot i Viktorija za djevojčicu, i Džejms i Artur za dječaka.

U skladu sa tradicijom, zvanična objava rođenja nove kraljevske bebe bila je na platou ispred doma britanske kraljice u Londonu, Bakingmenske palate.

“Najljepše želje vojvotkinji od Kembridža, koja danas rađa svoje drugo dijete. Cijela zemlja joj želi dobro,” poručio je britanski premijer Dejvid Kameron putem Tvitera.

Čestitke je uputio i njegov rival na predstojećim parlamentarnim izborima, lider UKIP-a Najdžer Feridž.

"Pa rekao sam da ćemo napraviti malu pauzu u kampanji kako bismo proslavili rođenje kraljevske bebe," napisao je na Tviteru.

Čestitke kraljevskoj porodici zbog prinove uputili su i članovi britanske Kraljevske ratne mornarice i to na veoma originalan način.

Oni su na palubi ratnog broda HMS Lankaster formirali riječ “sister”, što je engeska riječ za “sestra”.

Nova beba će biti četvrta u liniji za tron, poslije princa Čarlsa, princa Vilijema i princa Džordža.

Jedan istraživački centar prognozira da će nova beba “ojačati” ekonomiju za 80 miliona funti (108 miliona eura), što je znatno manje od 240 miliona funti koliko se očekivalo dolaskom na svijet princa Džordža.

TV stanice i novinari iz cijelog svijeta već se nalaze ispred bolnice, ali, za razliku od 2013. kada je rođen princ Džordž, novinari nisu kampovali ispred bolnice.

Međutim, već dvije nedjelje ispred bolnice kampuje grupa monarhista.

Galerija

Bonus video: