Cetinski: Spavao sam na podu, živio na ulici

Na pitanje šta bi rekao kada bi njegova djeca Kristijan i Pija odlučili da postanu muzičari, on je odgovorio: “Oni znaju da je tata podrška svemu što oni pomisle, a kamoli odluče. Ipak ja kažem "Ko pjeva zlo ne misli, a ko misli nema kad da pjeva"
1 komentar(a)
Toni Cetinski, Stadion malih sportova, Foto: Vesko Belojević
Toni Cetinski, Stadion malih sportova, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.04.2015. 19:29h

Hrvatski pjevač Toni Cetinski, koji će 9. maja nstupiti u kotorskoj diskoteci Maximus, hrvatski medijima je otkrio da je početak njegove karijere bio težak.

Prvi album "Srce nikad ne laže" izdao je 1988, a zatim se iz Rovinja preselio u Zagreb, gdje je živio u stanu od tridesetak kvadrata.

“Spavao sam na podu, u vreći za spavanje. Onda kupio neki ležaj na rasklapanje i ormar, ali ničeg drugoga u stanu nije bilo. Ni televizora, ni kuhinje... Ma, ničega. Uglavnom sam živio i hranio se na ulici, a u stanu bih se samo istuširao i prespavao”, kazao je muzičar koji proslavlja 25 godina karijere.

Na pitanje šta bi rekao kada bi njegova djeca Kristijan i Pija odlučili da postanu muzičari, on je odgovorio: “Oni znaju da je tata podrška svemu što oni pomisle, a kamoli odluče. Ipak ja kažem "Ko pjeva zlo ne misli, a ko misli nema kad da pjeva".

Bonus video: