Zbog snimanja novog “Džejms Bonda”, meksički trgovci izgubili milione dolara

"Zatvaranje ulica i prodavnica je direktno ili indirektno pogodilo više od 6.627 prodavnica, koje su izgubile 24,6 miliona dolara", navela je u saopštenju lokalna privredna komora
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2015. 11:30h

Hiljade meksičkih trgovaca saopštili su da su izgubili više od 24 miliona dolara, pošto su im prodavnice zatvorene u istorijskom centru Meksika, gdje se snima novi film o Džejmsu Bondu.

Prodavnice u istorijskom centru Meksika zatvorene su već 15 dana, od kada je počelo snimanje filma "Spectre", koje bi trebalo da bude završeno danas.

"Zatvaranje ulica i prodavnica je direktno ili indirektno pogodilo više od 6.627 prodavnica, koje su izgubile 24,6 miliona dolara", navela je u saopštenju lokalna privredna komora.

Prodavnice su kao kompenzaciju za zatvaranje dobile između 100 i 130 dolara dnevno, ali se trgovci žale da to nije dovoljno.

Premijera novog film o Džejmsu Bondu zakazana je za 6. novembar ove godine. Film režira Britanac Sem Mendes, a glavne uloge povjerene su italijanskoj i francuskoj glumici, Moniki Beluči (Monica Belluci) i Lei Sejdu (Seydoux)

Galerija

Bonus video: