"Okršaj" Slavka Kalezića i Vojislava Šešelja: "Jesu li svi Crnogorci po nacionalnosti, homoseksualci?"

„Kada ste shvatili da ste feminista?“, „Šta ćeš kad ti ukinemo naciju... mi Srbi?“, „Imam lijepa iskustva sa Cetinja, kad god odem zaspu me kamenjem, jednom su i bombu bacili, ali nije bio Montenegrin, nego musliman...“, „Da li tačno, svi ovi što kažu, da su svi Crnogorci po nacionalnosti, homoseksualci?“, nizale su se Šešeljeve upadice.
294 pregleda 71 komentar(a)
Slavko Kalezić, Foto: Printscreen
Slavko Kalezić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 16.10.2018. 19:46h

Crnogorski glumac, pjevač i bivši predstavnik Crne Gore na Eurosongu, Slavko Kalezić, promovišući svoju knjigu „Moja istina“, našao se u jutarnjem programu srpske Happy televizije, sa političarem Vojislavom Šešeljem, koji je u svom maniru pokušao da ga isprovocira.

Na samom početku političar se zainteresovao na kojem je jeziku napisana knjiga, a zatim upitao Kalezića koje je nacionalnosti, na šta mu je glumac odgovorio: „Crnogorac“.

„Izmišljena nacija, zato i nemate svoj jezik“, zaključio je Šešelj, koji često ističe ovaj stav.

Kalezić je pokušao da razgovor skrene, prepuštajući riječ voditeljki, ali je političar bio uporan i nastavio da je prekida.

„Ne možete da se predstavljate kao pripadnik izmišljene nacije... Crna Gora je srpska zemlja“, nastavio je Šešelj, koji je sebe u emisiji smatrao „ravnopravnim voditeljem“.

„Ja sam glumac Crnogorskog narodnog pozorišta i totalno sam apolitičan, tako da ja sa vama ne bih imao nikakvu vrstu dijaloga“, istakao je Kalezić bezuspješno, jer su ubrzo uslijedila nova pitanja i konstatacije.

„Kada ste shvatili da ste feminista?“, „Šta ćeš kad ti ukinemo naciju... mi Srbi?“, „Imam lijepa iskustva sa Cetinja, kad god odem zaspu me kamenjem, jednom su i bombu bacili, ali nije bio Montenegrin, nego musliman...“, „Da li je tačno, svi ovi što kažu, da su svi Crnogorci po nacionalnosti, homoseksualci?“, nizale su se Šešeljeve upadice.

„Uz dužno poštovanje prema, toliko su dosadne te teme i to je problem Balkana“, pokušao je da ga prekine Kalezić, koji je na pitanje Šešelja da li mu je dosadno odgovorio: „Apsolutno!“

Bonus video: