Dedduh postao tata: Sve je podređeno djetetu

“S obzirom na to da sam od sestre stariji 11 godina, i da smo rasli u ono ludo vrijeme devedesetih, jedan dio djetinjstva mi je protekao presvlačeći je i pomažući roditeljima"
421 pregleda 4 komentar(a)
Dedduh, Foto: Boris Pejović
Dedduh, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.01.2015. 18:58h

Član kotorske klape Who See Dejan Dedović Dedduh krajem prošle godine postao je otac. Popularni reper dobio je sina, a o tome kako se snašao u ulozi roditelja za Vijesti je kazao:

“To je bio moj životni plan, ali nam nije išlo sve glatko i lako. Uz gubitak prve bebe, i veliku želje da postanemo roditelji, sina smo dobili zahvaljujući vantjelesnoj oplodnji. Presrećni smo što nam se san ostvario, ali smo ujedno shvatili da je beba velika obaveza, tako da smo sve podredili djetetu koje nam je najbitnije, jer sve ostalo može da pričeka”, ističe Deda koji je još davno stekao iskustvo kad je u pitanju mijenjanje pelena.

“S obzirom na to da sam od sestre stariji 11 godina, i da smo rasli u ono ludo vrijeme devedesetih, jedan dio djetinjstva mi je protekao presvlačeći je i pomažući roditeljima. Već tada ja sam bio zreo momak, spreman da se brine o svojoj sestri”, prisjeća se Deda, koji ne spada u grupu muškaraca kojima je muka da rade oko bebe, već maksimalno pomaže supruzi.

Sa aktuelnog albuma Who Seeja, jedna od najslušanijih pjesama je “Prevaspitaj đecu”, a Deda ističe da je lično iskustvo utkao u svoj dio pjesme, stihove koje on izvodi.

“Taj moj dio je više poređenje mog djetinjstva i onog kakvo je danas. Više djeca ne znaju za klikere, praćke, ne znaju ni ko su Brzi Gonzales i Vitez Koja. Pošto radim u prodavnici igračaka, znam šta klinci vole i šta ih interesuje. Jedino zajedničko današnjoj djeci i nama je da volimo igračke, s tim što su se ukusi promijenili. Eto, jedan žalostan podatak - najneprodavanija igračka je lopta”, otkriva Deda.

Kad sinu bude birao igračke, kako kaže, “vodiće se zdravim razumom”.

“Prvo ću mu kupovati zvečke, pa tek onda neke druge, ali sve će biti od drveta jer je u pitanju prirodan materijal i ne može biti štetan po dijete. Plastiku i slične materijale ću izbjegavati, jer i sami znate da su opasni po zdravlje, a posebno mi je strašno to što su ljudi sve spremni da urade za pare i što ne vode računa makar o djeci”, kritikuje popularni reper.

Imponuje što djeca vole Who See

To što je postao roditelj, možda i Dedu natjera da, poput repera Marčela koji je snimio “Sving bajku” sa horom Kolibri, napravi pjesmu za djecu.

“Nemam nikakve komplekse i ograde. Ako budem osjetio potrebu, naravno da ću raditi i pjesme za djecu. No, i našu muziku vole djeca. Često srećem roditelje koji mi kažu da njihovi klinci vole da slušaju Who See. To mi strašno imponuje , jer djeca su najiskrenija publika”, ističe Deda. On se osvrće i na dječije programe, kojih gotovo da nema naTV-u.

“Danas nema emisije koje će se djeca sjećati za nekih 20 godina. Nedavno sam gledao emisiju u kojoj su gostovali Minja Subota, Raša Popov i Branko Kockica. Oni su velikani kojih se i sad rado sjećam, a šta imaju djeca danas?”, pita se Deda.

Bonus video: