Sin Bekamovih za reklamu dobio 45.000 funti

Romeo je za reklamu zapravo plaćen 93,75 funti za svaki minut proveden na snimanju
76 pregleda 0 komentar(a)
Romeo Bekam (Novina)
Romeo Bekam (Novina)
Ažurirano: 07.12.2014. 20:21h

Senzacionalna vijest u britanskim medijima ovih dana je informacija da je sin fudbalera Dejvida Bekama i njegove supruge Viktorije, dvanaestogodišnji Romeo, dobio honorar od 45 hiljada funti za reklamu brend “Barberi”.

Ova cifra je nevjerovatna naročito kada se uporedi sa platom njegovog starijeg brata Bruklina (15), koji radi u lokalnom kafiću i prima 2,68 funti za sat vremena.

Sada se šuška da ni stalni modeli, odnosno zaštitna lica “Barberi” brenda, nisu posebno zadovoljna zato što je Romeo za nekoliko sati snimanja reklame dobio honorar za koji oni moraju da rade znatno više. Ipak, oni nisu djeca jednog od najpopularnijih i najstilizovanijih parova na svijetu, a nisu ni tako ljupki kao mini Bekam, piše britanski “Lifestyle”.

Romeo Bekam u kampanji za "Barberi"

Oni su izračunali da je Romeo za reklamu zapravo plaćen 93,75 funti za svaki minut proveden na snimanju.

Ipak, treba uzeti u obzir da supermodeli zarađuju daleko veće sume, a njihovi angažmani poput modnih revija, snimanja editorijala, slikanja za naslovnice i bilborde su prilično česta.

Među najplaćenijim modelima u posljednjih nekoliko godina, svakako je Žizel Bundšen, koja je u 2014. godini zaradila 47 miliona funti (bez plaćenog poreza), a na drugom mjestu je Miranda Ker koja kada se uporedi sa Brazilkom za svoj angažman dobija siću (4,5 miliona funti).

Među Britancima koji se neće maltretirati da ustanu iz kreveta za sumu ispod 6 hiljada je i Kara Delavinj, koja je tokom ove godine zaradila 2,2 miliona funti, što znači da je u prosjeku svaki dan dobijala šest hiljada.

Iako je odavno prošlo njenih pet minuta najveće slave, Kejt Mos se dobro drži na Forbsovoj listi (petom mjestu) sa sedam miliona. Interesantna činjenica vezana za Forbsovu listu najplaćenijih modela je da se među top deset manekenki nalazi pet anđela Victoria's Secret brenda.

Naime, basnoslovne cifre pored Mirande Ker, zarađuju i Adrijana Lima, Hilari Roda, Alesandra Ambrosio i Douzen Kroes, pa se može zaključiti da je šetnja u donjem vešu najpoznatije marke veoma isplativa.

“Rad za Victoria's Secret enormno uvećava honorar, ne samo zbog plate koju modeli dobijaju od tog brenda, već i zato što postaju poznati širom svijeta, što im omogućava druge poslovne ponude”, objasnio je najčuveniji modni agent Ričard Hejberli.

Bonus video: