Kako da odaberete dobar restoran?

Grupa naučnika sa Univerzitetskog koledža u Londonu i Harvardske poslovne škole u Bostonu sproveli su istraživanje u nekoliko restorana...
0 komentar(a)
konobar, konobarica, restoran, Foto: Shutterstock.com
konobar, konobarica, restoran, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.11.2014. 09:41h

Evo dobrog savjeta kako da izaberete restoran koji služi najbolju hranu: tražite onaj u kom možete da posmatrate kuvara dok priprema vašu narudžbinu.

Grupa naučnika sa Univerzitetskog koledža u Londonu i Harvardske poslovne škole u Bostonu sproveli su istraživanje u nekoliko restorana i ustanovili da je hrana najukusnija kada gosti i kuvari mogu da vide jedni druge. "Nije samo percepcija kvaliteta bila bolja, već je hrana objektivno bila bolje pripremljena", izjavio je Rajan Bjuel, profesor sa Harvardske poslovne škole i jedan od autora studije. On je objasnio da su jela bila ukusnija jer je kuvari nisu pripremali unaprijed, kao što je to čest slučaj u restoranima u kojima je kuhinja potpuno odvojena od sale za ručavanje. "Time što mogu da vide goste, kuvari i pomoćno osoblje imaju osjećaj da se njihov trud više vrednuje, te su zadovoljniji i podstaknuti da još bolje rade", objasnio je Bjuel u intervjuu za Harvard Business Review.

Bonus video: