Bob Geldof: Ja sam otac koji nije uspio

Nikada se nisam plašio da zaplačem i to sam činio, kaže Geldof
56 pregleda 1 komentar(a)
Bob Geldof, Foto: Beta/AP
Bob Geldof, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.10.2014. 16:25h

Irski muzičar Bob Geldof kazao je da se osjeća krivim zbog smrti svoje ćerke Pičiz, koja se početkom aprila, ove godine predozirala heroinom.

Pjevač grupe “The Boomtown Rats”, kazao je u razgovoru za “Daily Mail” da je u glavi “iznova i iznova” razmišljao o tome šta je mogao da uradi kako bi pomogao 25-godišnjoj ćerki koja mu je rodila dvoje unučadi, a koja je nakon duže pauze ponovo počela da se drogira nekoliko mjeseci prije nego što je umrla.

Pičiz je mrtvu pronašao njen suprug Tom Koen u njihovom domu, a nakon toga Bob je priznao da je znao da se njegova ćerka ponovo bori sa heroinskom zavišnošću.

“Krivim samog sebe. Ja sam otac koji je odgovoran za ovo i koji nije uspio”, kazao je on tada.

”Razmišljao sam i razmišljao, iznova i iznova... Šta sam mogao da učinim? Radiš ono što jedino možeš”, priča sada Geldof, koji i ponavlja da je znao za probleme ćerke.

“Da, naravno da sam znao za to i mi smo činili mnogo više od razgovora po pitanju toga. Ali ne želim previše da zalazim u to. Bila je odrasla. Kada imaju 18 godina drugačije je. Tu si, savjetuješ ih i činiš stvari koje inače rade očevi. Kada naprave nered, ti ga počistiš. Ali da naglasim, nisam bio blag kada je taj problem u pitanju”, prisjetio se muzičar.

“Nikada se nisam plašio da zaplačem i to sam činio. To bi trajalo deset minuta, a onda bih nastavio dalje”, nastavio je on, dodajući da su napadi medija na Pičiz, koji su uslijedili nakon što se i njena majka predozirala 2000. godine, napravili veliku štetu.

“Ona je bila briljantna. Inteligentna. Nikada nije mogla da bude mirna, pa je pretpostavljam, tražila nešto što će je smiriti kao sedativ. Imala je lutajući um koji se mogao fokusirati na knjigu koju čita i jednostavno apsorbovati sve. Znala je kakav život treba da bude i trudila se veoma da to i postigne. Ipak, nije uspjela”, otvorenoje pričao o ćerki Geldof.

Muzičar je otkrio i da su mu svirke i nastupi sa “Boomtown Rats” bendom pomogli da pobjegne od tuge zbog gubitka ćerke.

“Obučem svoje odijelo od zmijske kože i mogu da postanem nešto drugo. Ta dva sata me iscrpe i iscijede. Isprazne me u svakom mogućem smislu, iscrpe moj mozak. Na sceni sam izgubljen u tome što radim i to je mali predah za mene”, pojasnio je irski muzičar.

Ispitivanje o smrti Pičiz, u julu je pokazalo da je ona počela da koristi heroin u februaru, nakon dvije i po godine konzumiranja metadona kao zamjene za drogu, a prema izvještaju policije, neposredno prije smrti uzela je fatalnu dozu čistog heroina. Prvih nekoliko dana govorilo se da je njena smrt iznenadna i neobjašnjiva, a onda je njen suprug otkrio da ju je ranije zatekao kako u WC šolju prosipa zalihe narkotika koje je krila u kući.

Našao je mrtvu nakon vikenda koji je van grada proveo sa njihovim dvogodišnjim sinom Astalom, dok je mlađi, star godinu dana ostao sa majkom. Policija je nakon pretrage kuće pronašla drogu i injekcije, a forenzičari su utvrdili da je procenat čistoće heroina 61 posto, što je znatno više od onoga što se prodaje na ulici.

U tijelu Pičiz utvrđeno je prisustvo kodeina, metadona i morfijuma uz veliku dozu droge, a na njenim rukama i nogama vidjeli su se tragovi uboda.

Bonus video: