Švedski ministar opčinio Turkinje

Što se tiče ličnog života, Vikstrom nije otkrio da li je slobodan, samo je kazao da ima dijete. U Turskoj bio nakratko i volio bi da je ponovo posjeti
3 komentar(a)
Gabriel Vikstrom, Foto: Twitter
Gabriel Vikstrom, Foto: Twitter
Ažurirano: 19.10.2014. 12:49h

Novi švedski ministar zdravlja je izazvao veliko uzbuđenje, ali ne kod kuće nego - u Turskoj. A razlog "opšte pomame" je njegova fotografija na Tviteru.

Gabriel Vikstrom (29) je prošle nedjelje imao nekoliko hiljada pratilaca na Tviteru - a do petka više od 22.800, piše BBC. Fanovi ga zovu "zgodni ministar". Vikstrom je rekao da nije siguran kako je sve počelo, ali ključ leži u Turskoj.

"Neko tamo sa puno pratilaca je tvitovao o meni. U ponedjeljak sam dobio puno novih sljedbenika iz Turske, tako da sam u utorak poželio da ih pozdravim. Za ručkom mi je ministar Mehmet Kaplan pomogao da napišem kratku poruku na turskom. I tada se u stvari sve ubrzalo".

Pisalo je samo: Dobrodošli i hvala mojim pratiocima u Turskoj.

Bio je iznenađen odgovorom - poruka je retvitovana preko 8.700 puta.

"Priznajem da sam polaskan. Ali ne mislim da je sve zbog mog izgleda, valjda su u pitanju i godine i to što pokrivam jak resor, uključujući zdravstvo i sport.“

"Ako mogu da budem uzor i inspirišem mlade ljude da se uključe u politiku, vjerujem da je to nešto stvarno dobro.“

Jedan tvit glasi: "Ako vam fali ljekara, koferi su mi spakovani".

Što se tiče ličnog života, Vikstrom nije otkrio da li je slobodan, samo je kazao da ima dijete. U Turskoj bio nakratko i volio bi da je ponovo posjeti.

Možda bi trebalo da ima na umu tvit koji glasi "Mislim da ne bio trebalo da ideš u Tursku, brate - naše djevojke će te živog pojesti".

Bonus video: