Bono otkrio zašto stalno nosi naočare za sunce

"Išao sam na terapije i dobro mi ide. Sada ovo nećete moći da izbacite iz glave i svi ćete pričati:' Ah, jadni, slijepi Bono'"
0 komentar(a)
Bono Voks, Foto: Beta/AP
Bono Voks, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.10.2014. 17:39h

Nije u pitanju taština, gluma ni modni detalj - pjevač rok grupe U2 Bono Voks stalno nosi naočare za sunce zato što pati od glaukoma.

To stanje utiče na vid na različite načine, uglavnom stvarajući povišen očni pritisak, a nastaje kada ima previše tečnosti u oku obično zato što su odvodni kanali zapušeni.

Pjevač je to otkrio u emisiji Grejema Nortona na BBC kanalu.

"Ovo je dobro mjesto gdje mogu da objasnim ljudima da patim od glaukoma već 20 godina. Išao sam na terapije i dobro mi ide. Sada ovo nećete moći da izbacite iz glave i svi ćete pričati:' Ah, jadni, slijepi Bono'", kazao je glumac u šali.

On je ranije izjavio da svoje prepoznatljive naočare nosi zato što je osjetljiv na sunce.

"Ako me neko fotografiše od bljeska neću ništa vidjeti cijeli dan", objasnio je Bono za "Rolling Stone" 2005.

Muzičar se takođe izvinio zbog zbog toga što je najnoviji album U2 "Songs of Innocence" automatski proslijeđen svim korisnicima iTunesa, bez obzira da li su oni to željeli ili ne.

Ovaj potez legendarni roker Igi Pop nazvao je "krađom slušalačkog izbora". Bono je ipak dodao da je zbunjen reakcijama.

"Htjeli smo da uradimo nešto novo, ali izgleda da ljudi više ne vjeruju u Djeda Mraza. Ipak, svi oni koje U2 nije interesovao su sada ljuti na nas. Što se nas tiče, to je napredak", izjavio je pjevač.

Bonus video: