Morisi: Neću da se brinem zbog raka, odmaraću kad budem mrtav

"Doktori su me upozorili da bi trebalo da prestanem da nastupam, ali teško mi je to da učinim, taj način života je pustio korijenje u meni", kazao je prošle godine
55 pregleda 1 komentar(a)
Morisi, Foto: Shutterstock
Morisi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.10.2014. 16:38h

Nakon što je više puta hospitalizovan tokom proteklih godinu i po dana, kultni engleski muzičar Morisi otkrio je da boluje od raka.

"Već četiri puta su mi uklanjali kancerom zaražena tkiva, ali kako god. Ako umrem, umrijeću. Ako ne budem, neću. Trenutno se osjećam dobro. Svjestan sam da na nekim novijim fotkama ne izgledam zdravo, ali to je ono što bolest čini. Neću da brinem oko toga, odmaraću kad budem mrtav", kazao je on za španske medije.

Morisi je više puta u posljednje vrijeme završavao u bolnici. Početkom 2013. zbog krvarenja čira, u martu iste godine zbog upale pluća, u julu zbog trovanja hranom, a u junu ove godine zbog respiratorne infekcije.

"Doktori su me upozorili da bi trebalo da prestanem da nastupam, ali teško mi je to da učinim, taj način života je pustio korijenje u meni", kazao je on prošle godine.

Morisi je takođe u nedavnom intervju istakao da više nije u godinama kada je bi trebalo da stvara muziku.

"Mnogi kompozitori klasične muzike su umrli u 34. Ja sam još ovdje i niko ne zna što da radi sa mnom", kazao je 55-ogodišnji pjevač koji trenutno završava debitantski roman, čije objavljivanje je najavljeno za iduću godinu.

"Ako budem imao sreće prestaću da pjevam zauvijek, što će mnoge usrećiti", ironično je prokomentarisao nekadašnji lider kultne grupe The Smiths.

U pomenutom intervjuu Morisi se požalio da je Harvest Records etiketa prekinula saradnju sa njim jer "oni ne vole umjetnike koji imaju svoje mišljenje", a tradicionalno je kritikovao Bekamove i kraljevsku familiju i uz to optužio BBC da nije bio naklonjen borcima za nezavisnost Škotske uoči nedavno održanog referenduma.

"BBC je učinio sve što je mogao da ubijedi ljude da glasaju protiv i uopšte nije izvještavao o potencijalnim benefitima nezavisnosti Škotske. Oni pričaju o demokratiji samo kada im to ide u korist", smatra pjevač.

Bonus video: