Opet niko ne ide na Miss Earth

MissYu agencija - koja je vlasnik licence za izbore u ljepoti u Srbiji i Crnoj Gori - sa druge strane, redovno šalje djevojke iz susjedne zemlje, pa će i ove godine Srbija imati predstavnicu na takmičenju u Manili
173 pregleda 2 komentar(a)
Maja Čukić, Foto: Sara Popović
Maja Čukić, Foto: Sara Popović
Ažurirano: 20.09.2014. 16:53h

Iako se svake godine na izboru za Miss Montenegro, pored misice i prve pratilje, bira i trećeplasirana, koja se po pravilu šalje na izbor za Miss Earth (Mis zemlje), Crna Gora do sada nije imala predstavnicu na ovom takmičenju.

MissYu agencija - koja je vlasnik licence za izbore u ljepoti u Srbiji i Crnoj Gori - sa druge strane, redovno šalje djevojke iz susjedne zemlje, pa će i ove godine Srbija imati predstavnicu na takmičenju koje se održava 29. novembra u Manili.

Vesna Da Vinča, direktorica ove agencije, za “Vijesti” je kazala da “se razmatra učestvovanje Crne Gore na tom takmičenju, te da postoji mogućnost da jedna od Crnogorki već sljedeće godine ode na to takmičenje”.

“Kako da ne. To ćemo vrlo brzo odlučiti. Vremenski smo kasnili, potrebno je da se djevojke pripreme, to je dug proces... Jurimo se sa treminima i to je bio jedini razlog”, kazala je Da Vinča, koja je istakla da je izbor za Mis Srbije održan ranije u odnosu na Mis Crne Gore. Inače, termine oba izbora određuje upravo MissYu agencija.

Slanje jedne djevojke iz Crne Gore na izbor za Miss Earth riješilo bi i problem koji je nastao usljed ne učestvovanja na Miss Univerzuma 2013. godine, kada je Nikoleta Jovanović morala da ostane kod kuće, jer nije imala dovoljno godina, a organizatori su bili neobaviješteni o propozicijama takmičenja na koje godinama šalju djevojke.

Tako je učestvovanje prošlogodišnje prve pratilje pomjereno za ovu godinu, zbog čega će Maja Čukić, koja je dobila lentu prve pratilje za 2014. godinu, morati da sačeka drugu priliku da se predstavi svjetskom auditorijumu.

“Ona će ići sljedeće godine na Miss Univerzuma”, kazala je Da Vinča.

Bonus video: