Depardije: Na redu je biovotka

Biovotka će imati 40 odsto alkohola, biće pripremljena od ekološki čistih sadržaja i obavezno sa izvorskom vodom
1 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2014. 09:43h

Glumac Žerar Depardije može dnevno da popije između 12 i 14 flaša alkoholnih pića, ali mu je velika ambicija da u Rusiji počne da proizvodi - biovotku.

Glumac u intervjuu, koje prenosi Itar Tas, kaže da će biovotka imati 40 odsto alkohola, da će biti pripremljena od ekološki čistih sadržaja i obavezno sa izvorskom vodom. Nada se da će njegovi sugrađani, Depardije ima rusko drzavljanstvo, prihvatiti biovotku, premda je svjestan da će na ruskom tržištu imati veliku konkurenciju.

Na pitanje koliko on sam može da popije, francuski glumac je dao detaljan odgovor.

"Ako počnem da pijem, ja ne pijem kao normalan čovjek. Mogu da popijem 12 do 14 flaša na dan. Ljekari su me pitali da li je to istina. Odgovorio sam - događa se", rekao je Depardije u intervjuu listu So Film, a prenosi Itar Tas.

U maniru likova Fransoa Rablea, Depardije objašnjava da obično prije deset ujutru počne sa šampanjcem ili crnim vinom, zatim prelazi na "pastis", na votku od ananasa, koja otvara apetit.

Dvije flaše vina za ručak su za Depardijea "uzdržavanje od alkohola" koje su mu zbog zdravstvenih problema preporučili ljekari. Poslije podne je predviđeno za šampanjac, pivo i još "pastisa".

Veče je posvećeno votki i viskiju.

"Bilo kako bilo, neću umrijeti. Ne sada. Još sam pun energije", rekao je 65. godišnji Žerar Depardije.

Mada se praktično odrekao francuskog državljanstva, Depardije je i dalje vjeran kuhinji te zemlje, koju namjerava da promoviše u svojim budućim restoranima u Sankt Peterburgu i Moskvi.

Depardije je početkom prošle godine dobio rusko državljanstvo, pošto je napustio Francusku u znak protesta zbog povećanja poreza za najbogatije. Stalno mjesto boravka mu je u Mordoviji, a u Groznom je dobio zvanje počasnog Čečenca.

Sljedeće godine u Saransku će biti otvoren kulturni centar koji će nositi njegovo ime.

Prilikom nedavne posjete Njujorku, Depardijea su iz aviona do taksija prebacili u invalidskim kolicima.

Bonus video: