U okolini Siti kvarta, Delte i studentskog doma bačen otrov, pazite svoje ljubimce

16 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2014. 09:49h

"U Podgorici, u okolini Siti kvarta, studentskog doma i Delte bačen je jak otrov i psi lutalice su potrovani", poruka je koju je na Facebook grupi Ruka-šapi objavila jedna njihova članica. Ona je upozorila vlasnike da obrate pažnju na svoje ljubimce.

"Molim vas, obratite pažnju na vašeg ljubimca ako šetate u tom dijelu da ne uzima ništa, po mogućnosti izbjegavajte šetnju sa ljubimcima u tom kvartu", navela je ona.

Redakciji "Vijesti" dostavljene su i fotografije snimljene u tom dijelu grada danas nešto prije podneva, na kojima se leševi pasa, sa pjenom koja izlazi iz njihovih usta, što je jedan od prvih pokazatelja da je riječ o trovanju.

Članovi grupe Ruka-šapi izvještavaju da se slično ovih dana događa i u drugim dijelovima grada, ali i drugim gradovima u Crnoj Gori.

Jedan je član objavio da je ovih dana u podgoričkom naselju Drač otrovano više mačaka, a djevojka iz Danilovgrada izvijestila je o trovanjima u tom gradu.

"U Danilovgradu je prekjuče otrovan veliki broj pasa lutalica. Konkretno, blizu moje zgrade uginuo je engleski seter koji se sigurno barem 15 minuta trzao, a njuska mu je bila bukvalno u lokvi bijele pjene. Poslije dva sata otrovala se ženkica koja živi već par godina u našem kvartu. Skoro dva sata se trzala i bilo je mnogo bijele pjene, ali na kraju se nekako izvukla. Dali smo joj jogurt, nakon toga je otvorila oči jer prije toga nije mogla i evo je danas kao nova, evo trči i skače oko zgrade. Ali, na žalost prije dvadesetak minuta u centru sam vidjela psa kojem se isto to dešava ali pas koji stoji pored njega ne dozvoljava da se ovom iko približi i ne može mu se pomoći. I da, ovo je sramota više šta se radi i da bude još gore, ovo se ponavlja iz godine u godinu".

Galerija

Bonus video: