Merlin Monro bila u vezi sa svojom učiteljicom glume

“Uvijek je bila gola u kući. Po šest, sedam ili osam sati... Nekada i tokom cijelog dana. Uopšte ne preuveličavam”, rekla je Lajts
0 komentar(a)
Merlin Monro, Foto: Shutterstock
Merlin Monro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.09.2014. 18:50h

Nedavo pronađeno pismo koje je Nataša Lajts, učiteljica glume Merlin Monro, uputila svojoj učenici potvrdilo je da su njih dvije bile u vezi, a sada se našlo i na aukciji, prenosi Daily Mail.

Njih dvije su živjele u vanbračnoj zajednici tokom dvije godine, dok su od 1948. do 1955. godine sarađivale na poslovnom planu.

U vrijeme najveće popularnosti Merlin Monro, pričalo se da je imala afere i sa koleginicama Džoanom Kraford, Marlen Ditrih i Barbarom Stenvik, ali i sa kolegom Marlonom Brandom, pjevačem Frenkom Sinatrom i predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Džonom Kenedijem i njegovim bratom Bobom.

Njemica Nataša Lajts otkrila je veliki dio pojedinosti 1962. godine, kada je Monro umrla, a tom prilikom je kazala da čuvena glumica uopšte nije bila lijepa kada su se prvi put srele.

“Nije umjela da priča, nije znala kako da otvori usta i plašila se svega”, ispričala je tada Lajts, prisjećajući se 1946, kada je njena učenica imala 20 godina, a zatim dodala da je Merlin voljela da šeta bez odjeće kada su same kući.

“Uvijek je bila gola u kući. Po šest, sedam ili osam sati... Nekada i tokom cijelog dana. Uopšte ne preuveličavam”, rekla je tada Lajts, koja je otkrila i to da je glumica bila veoma nesigurna.

“Plašila se da odustane od svega što je od nje napravilo Merlin, najseksipilniju djevojku, kao što su haljine, šminka, filmovi... Zato što je mislila da nema ništa drugo da ponudi osim svog seksipila, što je interesantno jer je sa druge strane mrzela seks. Plašila ga se! I nije voljela kada joj neko kaže da izgleda seksi”, ispričala je Lajts.

Njih dvije su bile toliko bliske, da je Merlin često zahtijevala ne samo da je prati na snimanjima, već da je drži za ruku tokom snimanja, kada su se u kadru vidjele samo glave.

“Zahvaljući scenama u kojima su se vidjele samo glave glumaca ili ramena, mogla sam da je držim za ruku, a da se ne vidim u kadru. Morala sam to da uradim, kako bih je ohrabrila”, ispričala je Nataša Lajts, koja je jednom uspjela da spasi život glumici, kada ju je pronašla u krevetu onesviješćenu od prekomjerene doze tableta za spavanje.

O vezi sa svojom učiteljicom, Merlin, koja se tri puta udavala, navodno je pričala i sa kolegom Tedom Džordanom, kojem je priznala da su njih dvije bile intimne.

“Zašto da ne? Seks je nešto što radiš sa ljudima koje voliš. Šta bi moglo da bude pogrešno u tom prirodnom činu?”, rekla je tada Monro.

O vezi glumice i Lajts otkriveni su detalji i u knjizi “Merlin: Strast i paradoks” koju je napisala Luiz Baner, a koja je kao izvor koristila zvučne zapise Monro sa seansi kod psihijatra, tokom kojih je otvoreno govorila o odosu sa učiteljicom glume.

Bonus video: