PREPISKA IZ 1974.

Prodaje se ljubavno pismo Elizabet Tejlor

74 pregleda 0 komentar(a)
Elizabet Tejlor, Foto: Beta
Elizabet Tejlor, Foto: Beta
17.02.2019. 15:39h

Ljubavno pismo koje je engleska glumica Elizabet Tejlor napisala svom nevjernom suprugu, velškom glumcu Ričardu Bartonu 70-ih godina prošlog vijeka našlo se na prodaji po cijeni od 35 hiljada funti.

Glumica ga je napisala na desetogodišnjicu braka sa Bartonom, tri mjeseca prije nego što će se razvesti od supruga koji je imao brojne ljubavne afere dok je bio sa njom, prenosi "Tanjug".

Pismo prodaje bristolska kolekcionarska kuća "Paul Fraser Collecribles", a Barton ga je ostavio u kući koju je rentirao u Kaliforniji, nakon čega ga je pronašao vlasnik kuće.

"Dragi (još uvijek) moj mužu, željela bih da ti ispričam više o mojoj ljubavi prema tebi, strahu, uzbuđenju, čistom životinjskom zadovoljstvu (sa) tobom, ljubomori, ponosu, povremenom bijesu na tebe... Više od svega o mojoj ljubavi prema tebi, ljubavi koju ti meni rijetko udjeljuješ. Željela bih da pišem o tome, ali ne mogu. Mogu samo da ključam u sebi i nadam se da ćeš razumjeti kako se zaista osjećam. U svakom slučaju, žudim za tobom. Tvoja (još uvijek) žena. P.S. Ljubavi, ne uzimajmo više nikad jedno drugo zdravo za gotovo. P.P.S. Zamisli samo – 10 godina!", piše u pismu napisanom olovkom, koje je datirano na 15. mart 1974.

Ostalo je sačuvano i jedno pismo koje je Barton poslao Elizabet, poznato po perverznim djelovima.

"Nećemo se pretvarati da si obična žena, očigledno je da nisi. Ti si kao ovo penkalo kojim pišem. Ne mislim ni na tren da te upoređujem sa njim, ali ti si baš takva – laka i teška u isto vrijeme. Kad već pričamo o tome, želim da vidim kako mastilo izlazi iz penkala... Iz najdubljeg dijela tog divnog tijela... Da li bi mi dozvolila da te je**m danas popodne? Iskreno tvoj, R.B.", pisao je Ričard.

Glumački par razveo se u junu 1974, da bi se ponovo vjenčao u oktobru 1975. Drugi razvod uslijedio je 1976. Barton i Tejlor upoznali su se na snimanju filma "Kleopatra" 1963. Velški glumac preminuo je 1984, a glumica 2011.