Mis Azije pobjegla sa krunom vrijednom gotovo 150.000 eura

Kim kaže da je Mej "prisvojila" Swarovski krunu čija se vrijednost procjenjuje da je između 76 i 151 hiljada eura
79 pregleda 0 komentar(a)
Mej Mijat Noi, Foto: Beta/AP
Mej Mijat Noi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.09.2014. 16:26h

Pobjednica izbora "Miss Asia Pacific World 2014", manekenka sa Burme Mej Mijat Noi nestala je sa više desetina hiljada funti vrijednom krunom, nakon što joj je ta titula oduzeta zbog toga što se "ponašala neprofesionalno".

Prema navodima britanskog "Guardiana", ona je nestala nakon što su organizatori pomenutog takmičenja pokušali da je natjeraju da poveća grudi uz pomoć plastične operacije.

Burma, koja je tek nedavno izašla iz pola vijeka duge vojne diktature, počela je od 2012. da šalje svoje predstavnice na izbor za Mis Azije koji se tradicionalno održava u Seulu, glavnom gradu Južne Koreje.

Mej Mijat Noi je krunisana u maju ove godine, ali po riječima Dejvida Kima, člana organizacije pomenutog izbora, 18-godišnja misica je pravila probleme od starta.

Nakon pobjede na izboru bilo je nemoguće dobiti komentar od nje, a organizatori su joj pripremili pjevački ugovor i uloge u spotovima, ali su takođe željeli i da promjene izgled ovogodišnje pobjednice.

"Smatrali smo da bi trebalo da bude još ljepša, pa smo je odmah poslali na operaciju grudi. Da nema lijep nos onda bi operisali nos, naši sponzori pokrivaju to", objasnio je Kim i dodao da su od tada počele nevolje.

Mej je prvo dovela svoju majku u Seul, koja je trebalo da ostane deset dana, ali se njen boravak produžio na tri mjeseca, što je stvorilo velike troškove organizatorima.

Ove sedmice je obavještena da zbog svog ponašanja mora da preda krunu i titulu, a dobila je i avionsku kartu za Rangun u kojem živi, ali je od tada nestala, a mediji iz Burme navode da se vratila u svoju domovinu ranije.

Kim kaže da je Mej "prisvojila" Swarovski krunu čija se vrijednost procjenjuje da je između 60 (76) i 120 hiljada funti (151 hiljada eura).

"Svi znaju da ona više nije Mis Azije, ali ona izgleda misli da jeste dok god ima krunu. E pa nije", istakao je Kim.

Bonus video: