Tri mjeseca nakon izbora: Kolašinci uz fudbal obilježili proglašenje rezultata

Kapiten poražene ekipe Nešo Vujisić na kraju utakmice odbio je da rivalima prizna pobjedu
87 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2014. 17:41h

Na originalan i duhovit način u Kolašinu je danas obilježen kraj izbornog procesa i proglašenje izbornih rezultata, tri mjeseca nakon lokalnih izbora 25. maja. Grupa šaljivdžija, među kojima su bili odbornički kandidati, članovi Opštinske izborne komisje (OIK), sportisti, članovi i simaptizeri nekoliko političkih partija ... organizovali su fudbalsku utakmicu između ekipe „Županovac“ i „Đuđevina 27“. Ekipa, nazvana po biračkom mjestu, protekla tri mjeseca mnogo spominjanom u medijima, na kojem je Demokratska partija socijalista (DPS) na ponovljenim izborima 8.juna izgubila jedan, a Socijaldemokratska partija (SDP) osvojila treći mandat, ubjedljivo je pobijedila rezultatom 5:2.

Igrači oba tima pored toga što su pokazali odličnu igru, tokom utamice navijače su zabavljali i duhovitim komentarima i aluzijama ma dešavanja proteklih mjeseci u OIK i pravnu i političku zavrzlamu, zbog koje u Kolašinu još nije konstituisana nova vlast.

Selektor ekipe „Đuđevina 27“ bio je Boško –Bole Rakočević poznat po tome što je početkom godine u medijima objavio snimak telefonskog razgovora sa predsjednikom Opštine Darkom Brajuškovićem i optužio ga za lažno svjedočenje. Rakočević je novinarima kazao da se strogo vodilo računa da svaki učesnik utakmice iz oba tima ima biometrijsku ličnu kartu, te da na teren niko nije mogao sa starim dokumentima.

„Takođe, uslov da moj tim odigra ovu utakmicu bio je i to da nam pobjedu priznaju bar do kraja decembra. Mogu reći da smo se ozbiljno pripremali još od ponovljenih izbora u Đuđevini. U tom selu smo obavili i pripreme, a koliko su kvalitetne bile pokazali smo na terenu. Ozbiljna smo ekipa imamo direktora kluba, vlasnika ranča „Kričani“ Nikolu Rakočevića , koji je ujedno i sponzor, dok posao tim menadžer perfektno obavlja Ivan Stojković", kazao je Rakočević nakon utakmice.

U ekipi „Đuđevina 27“ igrali su i nosilac liste Socijalističke narodne partije (SNP) Đuro Milošević i član OIK ispred te stranke Branislav Grujić. Zanimljivo je da je na golu tog tima bio odbornički kandidat Grupe birača Željko Darmanović, čije su partijske kolege u OIK, uz članove DPS, sprečavale proglašenje konačnih rezultata i tražile još jedno ponavljanje izbora u Đuđevini.

Dok je selektor tvrdi da je Darmanović iskoristio priliku da zaigra za „protivnički tim“ dok je nosilac liste GB Mile Šuković na godišnjem odmoru, golman koji je pokazao odličnu vještinu čuvanja mreže „Đuđevine 27“ tvrdi da nije riječ „ni o sportskom ni o političkom transferu“.

Kapiten poražene ekipe Nešo Vujisić na kraju utakmice odbio je da rivalima prizna pobjedu.

„Uložićemo prigovor. Nije ovo još završeno. Sumnjamo da je bilo igrača sa starim ličnim karatama. Sve je ovo neregularno. Riječ je o korupciji“, kratko je prokomentarisao kapiten „Županovca“.

Ipak, igrači nijesu krili zadovoljstvo što utakmica nije završena rezultatom 6:6. Taj odnos snaga u OIK proteklim mjeseci stvorio je mnogobrojne teškoće prilikom glasanja i „zaposlio“ Državnu izbornu komisiju.

Nepristrasni sudija utakmice bio je Peki Rajković.

Galerija

Bonus video: