Kraj karnevala u Riju: Završena najveća žurka na svijetu

Škole sambe i njihovi učesnici ocjenjuju se u deset kategorija, među kojima su i kvalitet zvuka bubnjeva, ali i ljepota kostima
5 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2014. 21:22h

Najveća žurka na svijetu, karneval u Rio de Žaneiru, završena je u utorak veče uz paradu grupa u prepoznatljivim kostimima u florescentnim bojama, ukrašenim perjem i cirkonima.

Posljednje noći najveće manifestacije u Brazilu održan je i završni krug takmičenja karnevalskih grupa koje se nazivaju “škole sambe”. U ovom takmičenju nastupilo je više od dvije i po hiljade učesnika iz 12 škola sambe.

Ove godine karnevalsko takmičenje otvorila je škola Imperio da Tijuca, čija je tematika prilikom predstavljanja bila Afrika, a plesači su se nalazili na velikom postolju u obliku krabe.

Škole sambe i njihovi učesnici ocjenjuju se u deset kategorija, među kojima su i kvalitet zvuka bubnjeva, ali i ljepota kostima.

Prema nezvaničnim podacima tokom festivala je u Riju boravilo preko 900 hiljada turista, a zvaničnici grada procjenjuju da će to donijeti prihode od 730 miliona dolara.

Galerija

Bonus video: