ZOI U SOČIJU

Vanesa Mej završila posljednja: Sreća što se nisam izgubila

"Zamalo sam se slomila tri puta, ali uspjela sam da se spustim i to je glavna stvar. Biti ovdje je nevjerovatno iskustvo"
3 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2014. 13:50h

Britanska violinistkinja Vanesa Mej debitovala je danas na Zimskim olimpijskim igrama, završivši posljednja u veleslalomu što je nije spriječilo da se raduje raširenih ruku kada je konačno prošla kroz cilj.

Umjetnica koja je planetarno popularnija čak i od onih učesnica koje su se našle na pobjedničkom postolju, nastupala je za Tajland pod očevim prezimenom Vanakorn, a završila je trku na 74. mjestu, 26,98 sekundi kasnije od pobjednice Tine Maze, a 7,83 sekundi od Line Ćije koja je bila pretposljednja.

Ipak, nakon trke mediji su Vanesi poklonili više pažnje od pobjednice, a violinistkinja im je kazala da je očekivala da će biti posljednja, te da je srećna što je uopšte završila trku.

"Srećna sam što se nisam izgubila, jer sam u jednom trenutku pomislila da idem u pogrešnom pravcu... Zamalo sam se slomila tri puta, ali uspjela sam da se spustim i to je glavna stvar. Biti ovdje je nevjerovatno iskustvo", ispričala je umjetnica nakon trke.

Ona je kazala da je njen glavni cilj bio da se dobro provede i usavrši skijaške vještine. Vanesa se kvalifikovala za veleslalom u posljednjem trenutku i imala je samo šest mjeseci treninga, a postala je tek treći učesnik sa Tajlanda u istoriji ZOI-a.

"Sanjala sam o ovakvom danu. Osjećam se kao da sam pobijedila, ponosna sam i mislim da ću shvatiti što sam učinila tek za par godina", kazala je nakon trke.

Mej se kvalifikovala za ZOI iskoristivši pravilo Međunarnodnog olimpijskog komiteta po kojem zemlje koje nemaju skijaše među 500 najboljih na svijetu mogu da pošalju po jednog takmičara u slalomu i veleslalomu.

Galerija

Preporučujemo za Vas