Vjerio se Damir Mandić, kumuje mu Ljubo Bigović

On je Kirovićevu zaprosio posredno, uz pomoć djevojčinih prijateljica i vlasnice jedne podgoričke cvjećare - koja joj je uz cvijeće i poklone, u njegovo ime donijela vjerenički prsten
2167 pregleda 180 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2014. 08:03h

Podgoričanin Damir Mandić, jedini osuđeni za učešće u ubistvu urednika „Dana” Duška Jovanovića, vjerio se u četvrtak veče sa Barankom Jelenom Kirović (25).

Kako se budući mladoženja nalazi u spuškom zatvoru, gdje ga čeka još desetak godina robije, vjeridba je obavljena na neuobičajen način.

Mandić je Kirovićevu zaprosio posredno, uz pomoć djevojčinih prijateljica i vlasnice jedne podgoričke cvjećare - koja joj je uz cvijeće i poklone, u njegovo ime donijela vjerenički prsten.

„Rekla je 'da'”, telefonom su prenijeli Mandiću, koji kaznu izdržava u Kazneno popravnom domu u Spužu.

„Vijestima” je od upućenih iz spuškog zatvora saopšteno da se već zna i ko će biti kum na vjenčanju - Mandić je odabrao Baranina Ljuba Bigovića, osuđenog za učešće u ubistvu inspektora Slavoljuba Šćekića.

Ljubav ne poznaje prepreke: Damir Mandić (FOTO:Savo Prelević)

Bigović, koji je još nepravosnažno osuđen na 30 godina zatvora zbog učešća u organizaciji ubistva policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, lošeg je zdravstvenog stanja zbog čega je datum vjenčanja pomjeren...

Budući kum će za tu prigodu u zatvoru morati da traži i posebnu propusnicu Višeg suda, jer se on još nalazi u pritvoru Istražnog zatvora u Spužu.

Kako osuđeni Mandić nema pravo da koristi slobodne vikende, vjenčanje će biti organizovano iza bedema spuškog zatvora.

Bivši karatista pravosnažno je osuđen na 18 godina robije, jer je tokom ponovljenog sudskog postupka utvrđeno da se nalazio u „golfu 3” kada je 27. maja 2004. godine pucano na urednika „Dana”.

Ni nakon gotovo decenije policija nije pronašla ubice, ali ni nalogodavce ubistva Jovanovića, a prošlog ljeta Vrhovno državno tužilaštvo otvorilo je novu istragu u tom slučaju.

Mandić je krajem oktobra prošle godine poslao pismo u kojem se žalio da je nepravedno osuđen te da je žrtva i „politički džoker crnogorskoj opoziciji, ali i vlasti”, najavljujući da će pravdu tražiti i u Strazburu...

Četiri sata jednom mjesečno...

Kako se Mandić već sedam godina nalazi na robiji, nije jasno kako se upoznao sa Barankom, kao i na koji način je planula ljubav.

Kirovićeva je, kako tvrde sagovornici „Vijesti” iz uprave ZIKS-a, proteklih nekoliko mjeseci dolazila u posjete Mandiću, jer je on stavio na spisak posjeta.

Nakon vjenčanja, osuđeni za učešće u ubistvu urednika „Dana” imaće pravo na jednu bračnu posjetu tokom mjeseca. Prema pravilniku, budući supružnici će imati pravo da četiri sata provedu u „intimnom druženju”...

U ZIKS-u postoje tri “sobe za ljubav”, a kako je Mandić osuđenik koji nema mogućnost korišćenja nagradnih vikenda, imaće prednost u odnosu na one koji su osuđeni na kratke kazne.

Galerija

Bonus video: