Bijonse o jednakosti polova: To nije realnost, ne još uvijek

"Jednakost će biti postignuta kada se muškarcima i ženama bude garantovala jednaka plata i jednako uvažavanje"
64 pregleda 2 komentar(a)
Bijonse, Foto: Beta/AP
Bijonse, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.01.2014. 14:45h

Muzička superzvijezda Bijonse misli da je jednakost polova - mit.

Povodom izvještaja (The Shriver Report) da "42 miliona žena u Americi živi na rubu siromaštva" .

Bijonse je napisala da ljudi treba da prestanu da nasijedaju na mit o jednakosti polova: "To nije realnost, ne još uvijek".

"Danas, žene čine pola radne snage u Americi, ali prosječna zaposlena žena zarađuje 77% plate prosječnog muškarca", tvrdi Bijonse.

"Moramo učiti naše dječake o jednakosti i poštovanju, kako bi kada odrastu, jednakost polova bila prirodni dio njihovih života"

Pjevačica, koja je nedavno proslavila drugi rođendan svoje djevojčice Blu Ajvi sa suprugom Džej Zijem, tvrdi da ukoliko svi ne progovore, neće doći do promjene.

Ona ne samo da želi da ohrabri žene da zahtijevaju veće plate, već takođe poziva muškarce da se bore za viša primanja svojih žena, prenosi news.com.au.

"Sve dok muškarci i žene, zajedno ne kažu da je to neprihvatljivo, stvari se neće promijeniti", dodaje Bijonse.

"Muškarci treba da zahtijevaju da njihove supruge, ćerke, majke i sestre zarađuju na osnovu svojih kvalifikacija a ne pola. Jednakost će biti postignuta kada se muškarcima i ženama bude garantovala jednaka plata i jednako uvažavanje", misli Bijonse.

Popularna pjevačica misli da se stav prema ženama uči od malena i da je zato važno učiti decu od ranih dana o jednakosti.

"Moramo učiti naše dječake o jednakosti i poštovanju, kako bi kada odrastu, jednakost polova bila prirodni dio njihovih života".

"I moramo učiti svoje djevojčice da mogu da ostvare baš sve ciljeve koje sebi zadaju".

Bonus video: