Kit Ričards napunio 70 godina: Privilegija je probuditi se

Više puta je odgovarao pred zakonom zbog droga, a jednom je završio i u zatvoru
138 pregleda 8 komentar(a)
Kit Ričards, Foto: The Times
Kit Ričards, Foto: The Times
Ažurirano: 19.12.2013. 09:47h

Legendarni Kit Ričards, gitarista “Rolling Stonesa” proslavio je juče 70. rođendan. S obzirom na ne baš najzdraviji način života koji je vodio, to što je doživio ulazak u osmu deceniju popularni muzičar bi slobodno mogao da doživi kao uspjeh, a i sam je kazao da je razočaran što je ispao sa liste poznatih ličnosti kojima se predviđa da neće još dugo biti među živima.

Ričards je do sada vodio raskalašan život, čak i za standarde rok zvijezda, ispunjen konzumiranjem alkohola, droga i cigareta u enornim količinama. Novinar Nik Kent odavno ga je opisao kao "ludog, zlog i opasnog za poznavati".

Više puta je odgovarao pred zakonom zbog droga, a jednom je završio i u zatvoru.

U čast jedne od najvećih zvijezda istorije rokenrola, koja je Džoniju Depu poslužila kao inspiracija za ulogu Džeka Sparoua u "Piratima sa Kariba", B92 odabrao je najzanimljivije citate iz Ričardsove autobiografije "Život".

- O životu: Hej, lijepo je biti ovdje. Lijepo je biti bilo gdje... Za mene je privilegija kad se probudim i vidim novi dan.

- O starosti: Mi starimo ne tako što se grčevito držimo mladosti, nego što dozvoljavamo sebi da napredujemo i prihvatimo sve one mladalačke djelove sebe koji preostanu.

- O slavi: Upao sam u to. I dalje padam.

- O dugom životu: Bio sam prvi na listi ljudi koji će da umru za deset godina... Baš sam se razočarao kad sam ispao sa te liste.

- O drogama: Nikada nisam imao problema sa drogama, samo sa policijom.

- O patriotizmu: Ne mašem zastavom ni za koga i ni za što. Ja sam muzičar.

- O ženama: Žene su prelijepa komplikacija i volim da se predam u ruke još više ljepotica i još više komplikacija.

- O ljubavi: Ljubav je prodala više pjesama, nego što ste vi imali večera u životu.

Bonus video: