Rajska ostrva velikih zvijezda svjetskog šou biznisa

Sajt privateislandsonline.com objavio je i listu svih slavnih koji se mogu pohvaliti privatnim ostrvima
181 pregleda 3 komentar(a)
ostrvo, Foto: Shutterstock
ostrvo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.12.2013. 19:32h

U posljednjih nekoliko godina prestiž među bogatima ne mjeri se samo skupocjenim autima, nakitom i ogromnim kućama, jer su sve popularnije nekretnine cijela ostrva. Nedavno je procijenjeno da je na tržištu u ponudi preko šest stotina ostrva, a njihova cijena kreće se od 50 hiljada dolara do sto miliona.

Osim što mnogi kada se pomene ostrvo, pomisle na raj na zemlji, njegova izolovanost omogućava bijeg od ostatka svijeta, pa ne čudi što je među poznatim ličnostima kupovina ostrva veoma popularna, a sajt privateislandsonline.com objavio je i listu svih slavnih koji se mogu pohvaliti ovim nekretninama.

Marlon Brando

Može se reći da je trend kupovine ostrva pokrenuo kultni glumac Marlon Brando, koji se u ostrvo Tetiaroa u blizini Tahitija zaljubio tokom snimanja filma “Pobuna na brodu Baunti” 1962. godine. Odlučio je da ga kupi za 270 hiljada dolara, kako bi sa trećom suprugom Taritom Teripijom uživao u privatnosti, daleko od pažnje koju nosi slava.

Na ostrvu je otvorio hotel, ali je u čarima svog privatnog ostrva uživao samo do 1990. godine, kada je njegov sin Kristijan usmrtio Draga Doleta, momka svoje polusestre Šajen. Nesreća, za koju je Kristijan tvrdio da nije učinjena sa namjerom, dogodila se u porodičnoj kući na Beverli Hilsu.

Osuđen je na deset godina zatvora, a pet godina kasnije, Šajen je izvršila samoubistvo na ostrvu, zbog čega se Brando nikada nije vratio na Tetiaro, ali je nakon smrti upravo na tim obalama prosut njegov pepeo.

Selin Dion

Kanadska pjevačica možda ima veoma malo ostrvo u svom vlasništvu, ali se sa druge strane može pohvaliti njegovom ljepotom. Nalazi se u blizini njenog rodnog Kvebeka, a uprkos tome što je plaćeno znatno manje, sada je procijenjeno na 29 miliona dolara.

Ostrvo privlači veliku pažnju turista i obožavalaca, koji čamcima idu u obilazak.

Anđelina Džoli

Nedavno su svjetski mediji prenijeli da je popularna holivudska glumica svom vjereniku Bredu Pitu za pedeseti rođendan poklonila ostrvo u obliku srca, koje se nalazi sjeverno od Menhetna.

Tridesetosmogodišnja Džoli navodno je ovaj poklon platila skoro 20 miliona dolara, ali su se vlasnici ostrva oglasili tvrdeći da još uvijek nije prodato. Međutim, mnogi misle da je glumica odlučila da vlasništvo nad ostrvom drži u tajnosti.

Leonardo di Kaprio

Jedan od najtraženijih holivudskih glumaca, koji je ujedno i miljenik Viktorijinih anđela, prije osam godina kupio je ostrvo za nešto manje od dva miliona dolara. Nalazi se u blizini Belizea, a prema fotografijama, izgleda poput rajskog ostrva iz snova sa pješčanim plažama i kokosovim palmama.

Planovi glumca su da od njega napravi ekološko odmaralište sa nekoliko vila u okviru kojih će biti i bazeni, ali neće narušavati prirodu zagađenjem.

Mel Gibson

Još jedan glumac odlučio je da sebi priušti tropsko ostrvo u blizini ostrvske države Fidži. On je iste godine kao i Di Kaprio kupio Mago, koje je najveće privatno ostrvo u Pacifiku, za 15 miliona dolara.

Ono je u potpunosti nenaseljeno, što Gibson planira da promijeni, jer je angažovao arhitekte koji će projektovati zgrade za njegovu upotrebu, a baviće se i stočarstvom.

Dejvid Koperfild

Najpoznatiji mađioničar svih vremena posjeduje čak četiri ostrva u vrijednosti od 50 miliona dolara. Dok je ostrvo pod nazivom Muša Kej privatno odmaralište, ostala tri koristi samo on, kada poželi da pobjegne od pažnje medija. Muša Kej iznajmljuje drugim poznatim ličnostima za 325 hiljada dolara po nedjelji, a do sada su boravak na njemu sebi priuštili Džon Travolta i Opra Vinfri.

Vodu oko ovog ostrva Koperfild naziva “fontanom mladosti”, jer tvrdi da uvelo lišće i gotovo mrtvi insekti u njoj ožive.

Džoni Dep

Slavni glumac zaljubio se u Bahame tokom snimanja filma “Pirati sa Kariba”, pa je nakon toga odlučio da kupi sopstveni “karipski raj” i pobjegne od porodice i paparaca. Nalazi se južno od Bahama i dio je Eksuma arhipelaga, a Dep je za to zadovoljstvo izdvojio 3.6 miliona dolara.

Nedavno je otkriveno da će ostrvo na kojem se nalazi i plaža Hitovo mjesto, koje je Dep nazvao u čast preminulog kolege Hita Ledžera, biti u potpunosti usklađeno sa prirodom i funkcionisaće uz pomoć solarne energije.

Džej Zi

Poznati reper i njegova supruga, pjevačica Bijonse, u miru i tišini će odmarati na svom privatnom ostrvu, jer je Džej Zi odlučio da kupi dio ostrva Abako, odnosno okrug Sjeverni Abako. Na kupovinu se odlučio, jer želi da svojoj porodici obezbijedi privatnost, a taj užitak koštaće ga oko 3 miliona dolara.

Ideja o kupovini ostrva sinula mu je nakon što je tokom boravka na Kubi od obožavatelja morala da ga brani policija.

Pamela Anderson

Ova glumica nije sama kupila ostrvo, već ga je dobila na poklon od bivšeg supruga, muzičara Tomija Lija koji je želio mjesto na kojem će moći zajedno da provode vrijeme sa svojim sinom.

Ovo ostrvo dio je vještačkog arhipelaga nadomak Dubajia, koji čine 300 ostrva. Gledano iz vazduha, ona izgledaju kao mapa svijeta, a Li je kupio ostrvo koje je na mjestu Grčke, zbog svog porijekla.

Ova vještačka ostrva veoma su mala, ali je na njima moguće sagraditi jednu kuću, međutim, spekuliše se da je ova investicija propala, jer kopija zemlje tone.

Šakira

Ogromno ostrvo pod nazivom Bond Kej, u vlasništvu je Šakire, Rodžera Votersa (Pink Floyd) i španske pop zvijezde Aleksandra Sanza, a ukupna vrijednost mu je 16 miliona dolara.

Oni planiraju da ostrvo pretvore u kulturni centar, gdje će umjetnici izlagati svoja djela u posebno izgrađenim galerijama.

Edi Marfi

Jedan od najplaćenijih glumaca 2007. godine kupio je ostrvo Long Kej za 15 miliona dolara. Ipak, i pored velike zainteresovanosti, mediji nisu uspjeli sa sigurnošću da otkriju šta je Marfi planirao ili već uradio sa njim.

Tako se nekada pominje da poput mnogih slavnih želi mjesto gdje će u privatnosti moći da uživa sa porodicom, ali i da će ostrvo biti iskorišćeno za pokretanje velikog biznisa.

Nikolas Kejdž

Može se reći da su Kejdž i njegov kolega Džoni Dep komšije, jer im se ostrva nalaze u neposrednoj blizini. Svoje ostrvo ovaj glumac je kupio 2006. godine za tri miliona dolara, a pored njega posjeduje i luksuznu vilu na još jednom ostrvu.

Međutim, lista slavnih koji imaju ostrvo se ovdje ne završava, jer su za posjede okružene vodom sa svih strana bogatiji i pjevači Leni Kravic i Riki Martin, glumci Toni Kertis, Robin Vilijams i njihova koleginica Džulija Roberts, kao i manekenka Klaudija Šifer i režiser Stiven Spilberg.

Bonus video: