Nesvakidašnji događaji: Ptice iz zasjede "kradu" orahe

Vrane su vrlo inteligentne životinje, i one Aslanu svakodnevno iz vreća ispred prodavnice odnesu deset do 15 oraha
69 pregleda 0 komentar(a)
vrana, Foto: Flickr.com/nmc1007
vrana, Foto: Flickr.com/nmc1007
Ažurirano: 30.11.2013. 16:40h

Snježni pokrivač u istočnoj Anadoliji, tačnije u turskom gradu Sarikamisu, donio je poteškoće i divljim životinjama, a vrane koje pokušavaju da dođu do hrane, postale su pravi "leteći lopovi".

Zanimljivi kadrovi vrana koje gotovo svakoga jutra "stražare" u blizini trgovine izvjesnog Hasana Aslana, nakon iznošenja vreća sa orasima prerastaju u pravu "operaciju": najprije neprimijetnog uzimanja, a zatim i odnošenja tih orašastih plodova.

Orahe koje "neprimijetno" pokupe iz vreća koje vlasnik trgovine Hasan Aslan, postavi ispred prodavnice kako bi privukao mušterije, vrane zatim razbijaju nedaleko od mjesta "krađe".

Aslan je u izjavi za Anadolu Agency (AA) rekao kako su vrane vrlo inteligentne životinje, te da svakodnevno iz vreća ispred prodavnice odnesu deset do 15 oraha.

"Nakon što otvorim radnju, kako bih privukao mušterije iznesem i vreće sa orasima. Zima je, snijeg je pao, hladno je i vrane teško pronalaze hranu. Ispred radnje čekaju u zasjedi, a zatim odnose orahe. Mislim da one odavde odnose ono što im pripada kao živim bićima, jer sva stvorenja imaju pravo na dio onoga što je Bog dao na zemlji", pojasnio je Aslan dodajući kako ne reaguje kada te ptice odnose orahe.

Bonus video: