Mesić i Kosor postali glumci

Nekadašnji predsjednik i bivša premijerka Hrvatske otkrivaju nove talente
3 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2013. 09:32h

Bivši predsjednik Hrvatske Stipe Mesić i nekadašnja premijerka te zemlje Jadranka Kosor, odlučili su da se oprobaju i u glumačkim vodama i dokažu da imaju talenta i za druge profesije osim političke.

Mesić je zaigrao u filmu Filipa Šovagovića “Visoka modna napetost” u kojem tumači samog sebe, odnosno predsjednika koji pomaže načelniku zabačenog dalmatinskog mjesta da dobije status grada. On je u emisiji In magazin otkrio da nije imao tremu, kao i da tokom snimanja na Hvaru nije imao poseban tretman.

“Kako je trebalo uskočiti u scenu, tako sam ja izvršavao sve ono što se od mene tražilo”, kazao je bivši predsjednik, a zatim dodao da je kao i svi drugi koji su bili angažovani na snimanju filma, dobio honorar.

“(Glumci i političari) ne idu uvijek zajedno, ali ponekad čovjek mora, na kojoj god da je funkciji malo i da glumi”, priznao je Mesić, kojem je omiljeni glumac Klark Gejbl, a prisjetio se i čuvene rečenice “sjutra je novi dan” iz filma “Prohujalo s' vihorom”.

“To izgovara Skarlet O'Hara, a ustvari to je istina. Čovjek nikada ne treba da se preda i da misli da je sve gotovo, jer sjutra je novi dan”, smatra on, a zatim otkriva da mu ovo nije prva uloga”.

“Za vrijeme studija glumio sam u puno filmova. I ja i moji prijatelji, tako smo se finansiralim jer za pet dana se zarađivala cijela stipendija”, prisjetio se Mesić.

Sa druge strane, njegova koleginica Kosor je otišla korak dalje i tumačila ulogu u predstavi “Sedam” u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

“Osjetila sam da mi je malo glas zadrhtao, ali to je ipak zbog određene vrste napetosti. Nije bilo jednostavno, ali nakon prvog minuta tokom kojeg sam imala tremu, mislim da je bilo dobro”, kazala je Kosor za rtl.hr, a zatim otkrila da ne želi da nastavi karijeru u glumi, jer joj je dovoljno jednokratno gostovanje.

“Omiljena glumica mi je Meril Strip, svakako. Još mi je draža nakon što sam saznala da je i ona radila na predstavi 'Sedam'”, kazala je bivša premijerka Hrvatske koja je tumačila lik Irkinje Inez Mekromak.

Galerija

Bonus video: