Daj Masedo ima najbolju zadnjicu

Kontroverze obilježile ovogodišnje izdanje popularnog takmičenja
97 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2013. 14:48h

Daj Masedo, 25-godišnjakinja iz Gojasa pobjednica je takmičenja za najbolju guzu u Brazilu, koje je proteklo u znaku optužbi na račun druge dvije takmičarke da su podmitile žiri.

Ovo je treća godina da se održava takmičenje Miss BumBum koje je postiglo veliko popularnost u zemlji i širom svijeta, a pobjednice uglavnom postanu nacionalno poznate. Elijana Amaral iz Pernambuka sa sjevera Brazila osvojila je drugo mjesto, a treće je pripalo Džesiki Amaral iz Pare.

Daj Masedo je studentkinja političkih nauka, a prije nego što je proglašena pobjednicom ona je putem društvenih mreža obavijestila javnost da je moguće da će rezultat biti namješten u korist njene rivalke Mari Souze.

Dio takmičarki zatim je optužio Souzu i Elijanu Amaral da su platile više hiljada eura žiriju kako bi zauzele prvo i drugo mjesto. I brazilski mediji prenijeli su da je Amaral, inače studentkinja prava platila preko 20 hiljada eura za drugo mjesto, tvrdeći da njena "pozadina" nije u potpunosti prirodna.

"Puna sam emocija, nisam očekivala pobjedu. Pakao je nastao na društvenim mrežama, ali sada mogu reći da takmičenje nije namješteno", napisala je Masedo na Twitteru nakon pobjede.

Pobjednica je osvojila nešto preko hiljadu i po eura, a kazala je da se nada da će jednog dana postati TV voditeljka.

Galerija

Bonus video: