Kortni Lav izdaje autobiografiju 1. decembra: Brutalno iskreno

Pratiće njen put od kontra kulture u San Francisku do grandž scene 90-ih, sa naglaskom na tragičnu romansu sa frontmenom Nirvane
60 pregleda 1 komentar(a)
Kortni Lav, Foto: Shutterstock
Kortni Lav, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.10.2013. 17:14h

Udovica Kurta Kobejna, frontmena kultne Nirvane i predvodnica grupe Hole, Kortni Lav objaviće autobiografiju pod nazivom "Courtney Love: My Story". "Amazon" je nakon višemjesečnog čekanja fanova o datumu izlaska objavio je da će memoari na 400 strana poznate pjevačice biti objavljeni 1. decembra.

Tako je Kortni krenula stopama Morisija, nekadašnjeg frontmena grupe The Smiths koji je nedavno objavio svoju biografiju na 457 strana, a prema zvaničnom saopštenju pisanije Kobejnove udovice biće "brutalno iskreno, nezaboravno, zanimljivo i puno do sad nepoznatih činjenica". Lav je poznata po kontroverznom ponašanju i brojnim skandalima, tako se očekuje zanimljivo štivo.

Pratiće njen put od kontra kulture u San Francisku do grandž scene 90-ih, sa naglaskom na tragičnu romansu sa frontmenom Nirvane.

"Ništa nije cenzurisano. Ni njene veze sa Bilijem Korganom i Trentom Reznorom, ni vjeridba sa Edom Nortonom. Ona se ne stidi svojih ekscesa u knjizi, a nudi i dublji uvid u modernu rok kulturu čiji je bitan dio", kazao je PR izdavača "Mekmilan".

U ranijem intervjuu za "Rolling Stone" Lav je svoje memoare opisala kao kombinaciju knjiga Peti Smit "Just Kids", Rasela Brenda "My Booky Wook" i autobiografije filmske zvijezde 30-ih Talule Benkhed.

"Autobiografija Kita Ričardsa je bila toliko je*eno dugačka da je nisam ni završila. Sada pišem svoju i onda će mi Entoni Boca pomoći da je dovršim, jer mi je teško da budem linearna", kazala je ona.

Lav je najavila i dvije pjesme do kraja ove godine, a novi album početkom sljedeće. Njeno posljednje izdanje je "Nobody's Daughter" iz 2010.

Bonus video: