Severina u novom spotu nosi model crnogorske kreatorke

Isti zlatni ogrtač, fanovi benda “Sevdahbaby” mogli su vidjeti u spotu “Beton Lady”
129 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2013. 15:48h

Spot za pjesmu “Hurem” Severine Vučković, privukao je dosta pažnje u samo dva dana, a samim tim što u njemu nema “statista” i nije sniman na egzotičnim destinacijama, već u studiju sa jednoličnom pozadinom, u centru pažnje je sama Seve, ali i zlatni ogrtač.

Upravo zbog toga je ovaj video odlična reklama za mladu crnogorsku dizajnerku Ivanu Murišić, koja je kreirala ogrtač u okviru kolekcije “Oda Suncu”.

“Severinina nova turneja traje već par mjeseci, a naša prva saradnja dogodila se baš u tom periodu. Tačnije, tada je dio videa, koji je kasnije korišćen u spotu 'Hurem', nastao za backdrop na turneji”, otkriva ona.

“Video je radio Dorijan Kolundžija, istaknuti beogradski vizuelni umjetnik i već tada je bio veoma zapažen. Kasnije je taj isti video dorađivan, dosnimavani su novi kadrovi i nastao je spot za pomenutu pjesmu”, objasnila je Murišić.

Iz spota Sevdahbaby-ja, Foto: Privatna arhiva

Isti ogrtač, fanovi benda “Sevdahbaby” mogli su vidjeti u spotu “Beton Lady”, koji je objavljen krajem prošle godine.

“Ogrtač se u tom spotu našao u potpuno drugačijem izdanju. Mislim da je upravo to čar modela, jer se može transformisati na razne načine”, kaže dizajnerka i dodaje da najbolje izgleda pod reflektorima scene, a u takvoj ga je atmosferi zamišljala i prilikom izrade.

“To je razlog zašto su ga mnoge javne ličnosti prepoznale kao dobar komad, pa se i našao na sceni više puta. Način na koji je Kolundžija snimao Severinu u ogrtaču je u potpunosti zamisao koju sam imala stvarajući ga”, ispričala je za “Vijesti” Murišić.

Ogrtač je, kaže ona bio noseći model iz kolekcije “Oda Suncu” i cilj je bio da predstavi upravo Sunce, a u videu je ističe, postignut takav vizuelni utisak.

“U ovom slučaju je poslužio da se predstavi zlato i sjaj turskog carstva i negdje ima dodirnih tačaka sa prvobitnom idejom. Još kada ga nosi tako lijepa dama kao što je Severina, onda je taj efekat još jači”, rekla je mlada kreatorka.

Njeni modeli, često se mogu vidjeti i van modne piste, pa je tako kaput iz ranije kolekcije dobio ulogu u reklami za banku za srpsko tržište, a njime se ogrnula članica benda “Zemlja gruva”.

“Dosta mojih modela nasilo se na sceni među muzičarima i to me veoma raduje. Moja prvobitna ideja bila je, da u svom radu spojim scenski i savremeni kostim, što sam prije svega i studirala na Akademiji lepih umetnosti, a sad vidim da to donekle i uspijeva”, zaključila je ona.

Galerija

Bonus video: